9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Gránátalmás kuszkusz

2016. október 22.
10.3291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már rengeteg helyen lehet gránátalmát kapni, akkor mutatunk egy receptet, melyhez felhasználhatod ezt a szuper egészséges gyümölcsöt. Magában is lehet fogyasztani, de főételek mellé a legjobb.


Hozzávalók:
1 csésze szárított kuszkusz
1,5 csésze forrásban lévő víz
só, bors
fél csésze friss gránátalma mag
fél csésze pisztácia
marék fenyőmag
két marék petrezselyem
kis fej lilahagyma
4 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A forrásban lévő vízbe szórjuk bele a kuszkuszt, majd sóval és borssal szórjuk meg. Keverjük össze és hagyjuk állni 5 percig, hogy magába szívja a vizet, majd keverjük össze. Közben a hagymát vágjuk kockákra, a pisztáciát és a petrezselymet apróra. Adjuk őket és a fenyőmagot a kuszkuszhoz és keverjük össze.

Az öntethet keverjük össze a citromlét, az olívaolajat és a mustárt. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát valamint egy kevés petrezselymet. Végül öntsük a kuszkuszra és azonnal tálalhatjuk is.
2 hozzászólás

blondi

8 éve, 1 hónapja és 18 napja

Képen jól néz ki, bár nem vagyok kuszkuszos röhögő smiley

válasz erre

Lolaa

8 éve, 1 hónapja és 18 napja

Nem sűrűn eszem kuszkuszt. Inkább rizs.

válasz erre