Ha már unod az egyszerű sült csirkét, akkor dobd fel egy kis gránátalmával. Mai receptünk egy könnyed, nyári gránátalmás csirke, ami biztosan hamar a kedvenced lesz. Könnyen össze lehet dobni.
Hozzávalók:
1 kg csirke felső comb
4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
2 teáskanál cukor
1/2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál fekete bors
2 db lila hagyma
80 g gránátalma mag
30 g dió
maroknyi koriander
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a balzsamecetet, az olívaolajat, a paradicsompürét, a cukrot, a fahéjat, a borsot és egy pici sót. A csirkét mossuk meg, majd forgassuk bele a szószba. A hagymát vágjuk karikákra és szintén keverjük bele a csirkés szószba. Fedjük le és tegyük a hűtőbe fél órára.
Ha jól bepácolódott, akkor melegítsük elő a sütőt és tegyük egy tepsibe a húst. 200 fokon 35-40 percig sütjük a húst. Végül megszórjuk a gránátalma maggal, az apróra vágott dióval és a szintén összevágott korianderrel.