18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Gránátalmás csirke

2017. július 28.
8.4591
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már unod az egyszerű sült csirkét, akkor dobd fel egy kis gránátalmával. Mai receptünk egy könnyed, nyári gránátalmás csirke, ami biztosan hamar a kedvenced lesz. Könnyen össze lehet dobni.


Hozzávalók:
1 kg csirke felső comb
4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
2 teáskanál cukor
1/2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál fekete bors
2 db lila hagyma
80 g gránátalma mag
30 g dió
maroknyi koriander

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a balzsamecetet, az olívaolajat, a paradicsompürét, a cukrot, a fahéjat, a borsot és egy pici sót. A csirkét mossuk meg, majd forgassuk bele a szószba. A hagymát vágjuk karikákra és szintén keverjük bele a csirkés szószba. Fedjük le és tegyük a hűtőbe fél órára.

Ha jól bepácolódott, akkor melegítsük elő a sütőt és tegyük egy tepsibe a húst. 200 fokon 35-40 percig sütjük a húst. Végül megszórjuk a gránátalma maggal, az apróra vágott dióval és a szintén összevágott korianderrel.
2 hozzászólás

regeena

7 éve, 2 hónapja és 27 napja

Wow, jó a fűszerezés.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 2 hónapja és 27 napja

Gránátalma nélkül is tök jól hangzik.

válasz erre