28 °Cszórványos felhőzet
2020. július 02., csütörtök • Ottó

Graham bagel

Mariann , 2020. május 29.
Mai receptünk egy istenien finom és könnyen elkészíthető bagel, melyből nagyszerű házi szendvicseket lehet készíteni. A bagelre bármit szórhatunk ízlés szerint, de akár készíthetünk sima bageleket is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 100 g graham liszt
 400 g sima liszt
 25 g friss élesztő
 350 ml langyos tej
 30 g puha vaj
 25 g cukor
 10g só
 ízlés szerint magvak

Elkészítés:
A langyos tejben keverjük el a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Közben a graham lisztet mérjük ki egy tálba, a sima lisztet pedig szitáljuk hozzá. Mehet bele a só is és összekeverjük. A felfutott élesztőt öntsük a liszthez, valamint a puha vajat. Összedolgozzuk a tésztát és addig dagasztjuk, amíg fényes, rugalmas tésztát nem kapunk. Félre tesszük és egy órát hagyjuk pihenni.

A megkelt tésztát 12-15 db osztjuk és gombócokat formázunk belőle. 10 percre takarjuk le és hagyjuk pihenni. Ezt követően rudakat formázunk a gombócokból és bageleket készítünk. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Ismét hagyjuk 20 percet pihenni, majd locsoljuk meg vízzel és forgassuk bele a választott magvakba vagy szórjuk meg vele. Előmelegített sütőben 220 fokon 12 perc alatt készre sütjük őket.

Ha még ropogósabb bageleket szeretnél, akkor csinálj vízgőzt a sütődben.
 
1 hozzászólás

zsebibaba • Überbrutál #1 • 1 hónapja, 5 napja

De imádom az ilyen pékárus recepteket.