16 °Ckevés felhő
2020. szeptember 24., csütörtök • Gellért, Mercédesz

Görög töltött csirkemell

Mariann , 2020. augusztus 30.
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető görög csirke, mely hasselback stílusban készül, azaz a bevagdosott részekbe töltjük a zöldséget.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db csirkemell
 2 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál citromlé
 1 evőkanál apróra vágott friss kapor
 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
 2 gerezd fokhagyma
 só, bors
 1 db cukkini
 1 db sárga cukkini
 1 db nagyobb paradicsom
 fél lila hagyma
 2 evőkanál feta sajt
 2 evőkanál mozzarella sajt

Elkészítés:
Az egész csirkemelleket vagdossuk be úgy, hogy ne vágjuk ketté a csirkemelleket. Egy tálban keverjük össze az olajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd ezzel a páccal bekenjük a csirkemelleket. A cukkiniket, a paradicsomot és a hagymát vágjuk vékonyabb szeletekre, majd mindegyik csirke zsebébe tegyünk belőlük egy-egy fél szeletet.

Szórjuk meg végül a sajtokkal és tegyük egy hőálló tálba. Előmelegített sütőben 180-190 fokon 20-25 percig sütjük, végül 5 percig grillezzük.
 
nincs még hozzászólás