2 °Cborús égbolt
2020. november 28., szombat • Stefánia

Görög tésztasaláta

Mariann , 2020. július 20.
Mai receptünk egy nyárias, a görög ízvilágot idéző tésztasaláta, mely tökéletes egy könnyed ebédre vagy vacsorára. Könnyű elkészíteni és isteni finom.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g tészta
 200 g koktél paradicsom
 100 g feta sajt
 50 g olívabogyó
 1 fej lila hagyma
 1 db kígyóuborka
 3 teáskanál borecet
 2 teáskanál citromlé
 fél csokor kapor
 olívaolaj
 tengeri só

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Közben a paradicsomokat vágjuk össze, az uborka magját kaparjuk ki, a többit pedig vágjuk össze. A lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. Egy tálban keverjük el a borecetet, a citromlét, az olívaolajat és az apróra vágott kaprot. Sózzuk meg és keverjük össze.

A kihűlt tésztához adjuk a zöldségeket, a morzsolt feta sajtot, az olajbogyót, majd öntsük le a kapros szósszal. Keverjük össze alaposan és akár azonnal lehet is tálalni.
 
nincs még hozzászólás