Görög sült csirkecomb

Mariann , 2018. október 02.
Mai receptünk egy isteni finom csirkés étel, amit imádni fog az egész család. Elkészítheted a hétvégén vagy akár a hétköznapokon is. Nem bonyolult, viszont egy picit időigényes a sütés miatt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db egész csirkecomb
 600 g újburgonya
 5-6 szem koktélparadicsom
 50 g fetasajt
 5-6 szem olívabogyó
 só, bors
 oregánó
 friss kakukkfűág
 kevés olaj

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd tetszés szerint vágjuk fel. Tegyük egy hőálló tálba és locsoljuk meg pici olajjal, valamint szórjuk meg sóval és borssal. Ezután helyezzük a sózott, borsozott, oregánóval megszórt csirkecombokat a burgonyákra. Dobjuk rá a kakukkfű ágakat és fedjük le egy fóliával. Előmelegített sütőben 190 fokon 1 órán át sütjük.

Egy óra után levesszük a fóliát, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat valamint az olívabogyókat. Ezután fél órára visszatoljuk a sütőbe, de már fedő nélkül, hogy aranybarnára süljön a csirke. Végül pedig friss fetasajttal megszórva tálaljuk.
 
2 hozzászólás

Mirjam • Messiás #2 • 2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Jól fest. Szeretem amúgy is a görögös cuccokat.

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ez szerintem megy a receptjeim közé