Mai ismét egy nagyon könnyű tésztás receptet mutatunk, amit bármikor összedobhatunk otthon. Ezt a receptet ráadásul könnyebb diétákba is beilleszthetjük, hiszen nem tartalmaz húst, valamint tejszínt sem, helyett görög joghurtot használunk.
Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
6 db gomba
100 g bébi spenót
300 g penne tészta
125 g görög joghurt
50 g parmezán
só, bors
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd picit megpároljuk rajta a zúzott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk az összevágott gombát és sóval, borssal ízesítünk. Közben a tésztát főzzük ki a szokásos módon. Ha a gomba megpuhult, akkor mehet végül bele a spenót is. Hagyjuk, hogy teljesen összeessen a spenót.
A megfőtt tésztát szűrjük le és öntsük rá a joghurtot, majd ezután a gombás-spenótos keveréket is. Az egészet forgassuk össze, majd parmezánnal megszórva már fogyaszthatjuk is.