2020. január 20., hétfő • Fábián, Sebestyén

Görög joghurtos penne gombával

Mariann , 2018. szeptember 10.
Mai ismét egy nagyon könnyű tésztás receptet mutatunk, amit bármikor összedobhatunk otthon. Ezt a receptet ráadásul könnyebb diétákba is beilleszthetjük, hiszen nem tartalmaz húst, valamint tejszínt sem, helyett görög joghurtot használunk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 evőkanál olívaolaj
 4 gerezd fokhagyma
 6 db gomba
 100 g bébi spenót
 300 g penne tészta
 125 g görög joghurt
 50 g parmezán
 só, bors

Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd picit megpároljuk rajta a zúzott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk az összevágott gombát és sóval, borssal ízesítünk. Közben a tésztát főzzük ki a szokásos módon. Ha a gomba megpuhult, akkor mehet végül bele a spenót is. Hagyjuk, hogy teljesen összeessen a spenót.

A megfőtt tésztát szűrjük le és öntsük rá a joghurtot, majd ezután a gombás-spenótos keveréket is. Az egészet forgassuk össze, majd parmezánnal megszórva már fogyaszthatjuk is.
 
1 hozzászólás

Lili • Messiás #1 • 1 éve, 5 hónapja és 19 napja

A joghurt be tud ennyire sűrűsödni?