8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Görög joghurtos panna cotta

2018. február 18.
3.9311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egy gyors és isteni desszertre vágysz, akkor egy panna cottat bármikor össze tudsz dobni. Görög joghurtból készítve ráadásul sokkal könnyedebb lesz és kevesebb kalóriát is fog tartalmazni.


Hozzávalók:
400 g görög joghurt
4 dl tej
7 g zselatinlap
5-6 evőkanál méz
1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés:
A zselatinlapokat áztassuk bele egy kis vízbe, 10-15 percre. Közben a tejet forraljuk fel, de amikor már kezdne forrni, vegyük le a tűzről. Hozzáadjuk a kinyomkodott, felpuhult zselatinlapokat és kézi habverővel addig keverjük, amíg teljesen feloldódik. Ezután belekeverjük a mézet, a vaníliát majd a legvégén a joghurtot is.

A krémet vízzel kiöblített formákba vagy poharakba tesszük és 4-6 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Tálalhatjuk friss gyümölccsel vagy mézzel.
2 hozzászólás

leoni

6 éve, 8 hónapja és 11 napja

Tényleg sokáig kell dermeszteni.

válasz erre

zitucska

6 éve, 8 hónapja és 12 napja

Sokat kell rá várni. Jobb egy éjszakával hamarabb megcsinálni.

válasz erre