Hozzávalók:
400 g csirkemell
görög fűszerkeverék
kevés olívaolaj
4-5 szem burgonya
só
1 fej vöröshagyma
fél csokor zöldpetrezselyem
kevés majonéz, mustár
1 pohár tejföl
2 evőkanál cukor
3 főtt tojás
Elkészítés:
A húst vágjuk kisebb kockákra, tegyük egy tálba és öntsünk rá egy kevés olívaolajat. Rászórjuk a fűszerkeveréket és jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson. Ezt követően kicsit félrerakjuk.
A tojásokat keményre főzzük. A burgonyát kockákra vágjuk és bő, sós vízben feltesszük főni. Addig főzzük, amíg puhák nem lesznek, majd leszűrjük és félre tesszük amíg kihűl. Addig elkészítjük a majonézes alapot. Ehhez a tojássárgákat egy tálba tesszük és egy villa segítségével széttörjük. Beleöntjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a cukrot, majd jól összekeverjük. Kóstolással tovább ízesítjük.
Ha készen vagyunk, akkor mehet bele a tojásfehérje darabkák és a vékonyra szelt vöröshagyma. A zöldpetrezselymet apróra vágjuk és beleszórjuk az alapba. Végül jöhet bele a burgonya. Eldolgozzuk és a hűtőbe tesszük.
Amíg a burgonyasaláta hűl, elkészítjük a csirkét. Ehhez előveszünk egy wok-ot és beleszórjuk a pácolt húsdarabokat. Szép, aranybarnára sütjük. Végül jöhet a tálalás.