2019. november 15., péntek • Albert, Lipót

Gombával töltött csirkemell

Mariann , 2019. október 30.
Ma ismét egy isteni finom csirkés receptet mutatunk, ami nagyon könnyen elkészíthető. Most van éppen a gomba szezonja, rengeteg helyen lehet kapni friss gombát, amiből készíthetünk levest, pörköltet vagy akár tölteléket.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g csirkemell
 fél fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 250 ml habtejszín
 4 evőkanál liszt
 200 g gomba
 125 g mozzarella
 tárkony
 só, bors

Elkészítés:
A csirkemelleket mossuk meg, majd vágjuk be középen, hogy egy kisebb zsebet kapjunk. Ha túl vastag lenne a mell, akkor érdemes egy kicsit klopfolni előtte. Ezután a csirkemelleket alaposan sózzuk és borsozzuk meg, majd szórjunk még rájuk egy kis tárkonyt. A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk, majd pici olajon megdinszteljük. Hozzáadunk 2 evőkanál vizet és a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Végül mehet bele a habtejszín is, közben sóval és borssal ízesítünk. A kész krémet tegyük félre.

A gombát vágjuk szeletekre, kevés olajon pirítsuk meg és szórjuk meg sóval, borssal. A csirkemellekbe tegyünk a gombából, a tejszínes krémből és a sajtból. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra és fólia alatt süssük 30 percig a csirkéket, majd fólia nélkül további 5-10 percig, hogy szépen megpiruljanak.
 
1 hozzászólás

Minoni • Polihisztor #1 • 2 hete és 1 napja

Csirkét szinte mindennel lehet tölteni.