8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Gombaszószos báránysült

2014. október 03.
2.0641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni báránysült, melyet finom gombaszósszal bolondítunk meg. Nem tűnik egyszerűnek, pedig az. A bárány és a gomba jól harmonizál együtt, így ha egy különleges vacsorát szeretnél, akkor válaszd ezt a receptet.


Hozzávalók:
1 kg bárányhús (csont nélküli)
25 dkg gomba
1 vöröshagyma
fél citrom
só, bors
1 csésze petrezselyemzöld
1 pohár tejföl
1 csésze olaj

Elkészítés:
A húst megmossuk és egyforma szeletekre vágjuk. Ezt követően forró olajban szépen megsütjük, hogy kérges legyen a hús, majd félretesszük. A hagymát és a gombát felaprítjuk. A megmaradt olajban megpirítjuk mindkét hozzávalót.

Ha a gomba picit meglágyult, akkor sóval és borssal ízesítjük, valamint az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk. Egy pohár fehérbort is adhatunk a szószhoz, ha szeretnénk.

A húst visszatesszük a szószba és meleg vízzel felengedjük, majd így pároljuk addig, míg a hús megpuhul és a víz elfő. Végül a citrommal ízesítjük az egészet.
4 hozzászólás

mokus84

10 éve, 4 hónapja és 14 napja

Ezt a receptet mentem. Tetszik nagyon.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 4 hónapja és 14 napja

Kiváló recept. mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

10 éve, 4 hónapja és 14 napja

Úristen de jól néz ki ez a kaja. Nagyon finom lehet.

válasz erre

Linda

10 éve, 4 hónapja és 14 napja

Ez nagyon istenien hangzik. mosolygó smiley Elkészítem.

válasz erre