11 °Cerős felhőzet
2020. október 29., csütörtök • Nárcisz

Gombaszósz

Mariann , 2020. október 03.
Mai receptünk egy egyszerű és krémes gombaszósz, amit húsokhoz és tészta ételekhez is bátran lehet használni. Elkészítése nem túl bonyolult, érdemes akár több féle gombát használni hozzá.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók
 250 g gomba
 2,5 dl száraz fehérbor
 2 dl főzőtejszín
 2 evőkanál olívaolaj
 fél póréhagyma
 só, bors
 zöldfűszerek

Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg, majd vágjuk össze kisebb darabokra. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd az apróra vágott póréhagymát kezdjük el párolni rajta. Ehhez adjuk néhány perc után a gombát és együtt pirítjuk. Közben megszórjuk sóval, borssal és ízlés szerint zöldfűszerekkel. Öntsük fel a borral és pároljuk 10-15 percig, míg az alkohol teljesen elpárolog.

Utolsó lépésként mehet hozzá a tejszín. Összefőzzük az egészet és már lehet is tálalni.
 
nincs még hozzászólás