13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Gombaszósz

2020. október 03.
1.8091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerű és krémes gombaszósz, amit húsokhoz és tészta ételekhez is bátran lehet használni. Elkészítése nem túl bonyolult, érdemes akár több féle gombát használni hozzá.


Hozzávalók
250 g gomba
2,5 dl száraz fehérbor
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
fél póréhagyma
só, bors
zöldfűszerek

Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg, majd vágjuk össze kisebb darabokra. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd az apróra vágott póréhagymát kezdjük el párolni rajta. Ehhez adjuk néhány perc után a gombát és együtt pirítjuk. Közben megszórjuk sóval, borssal és ízlés szerint zöldfűszerekkel. Öntsük fel a borral és pároljuk 10-15 percig, míg az alkohol teljesen elpárolog.

Utolsó lépésként mehet hozzá a tejszín. Összefőzzük az egészet és már lehet is tálalni.
nincs még hozzászólás