Mai receptünk egy egyszerű és krémes gombaszósz, amit húsokhoz és tészta ételekhez is bátran lehet használni. Elkészítése nem túl bonyolult, érdemes akár több féle gombát használni hozzá.
Hozzávalók
250 g gomba
2,5 dl száraz fehérbor
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál olívaolaj
fél póréhagyma
só, bors
zöldfűszerek
Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg, majd vágjuk össze kisebb darabokra. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd az apróra vágott póréhagymát kezdjük el párolni rajta. Ehhez adjuk néhány perc után a gombát és együtt pirítjuk. Közben megszórjuk sóval, borssal és ízlés szerint zöldfűszerekkel. Öntsük fel a borral és pároljuk 10-15 percig, míg az alkohol teljesen elpárolog.
Utolsó lépésként mehet hozzá a tejszín. Összefőzzük az egészet és már lehet is tálalni.