4 °Cszórványos felhőzet
2021. november 29., hétfő • Taksony

Gombás-paradicsomos tészta

Mariann , 2021. október 08.
Mai receptünk egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető tészta étel, melyben megjelenik az ősz egyik kedvelt alapanyaga, a gomba. Próbáljunk meg friss gombát használni hozzá, akár több fajtából.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g tészta
 400 g gomba
 200 g koktélparadicsom
 2 evőkanál sűrített paradicsom
 1 piros kaliforniai paprika
 1 ág bazsalikom
 1 teáskanál pirospaprika
 fél dl száraz fehérbor
 só, bors
 olívaolaj

Elkészítés:
Első lépésként a tésztát a szokásos módon főzzük ki, majd szűrjük le. Közben készítsük el a gombás mártást. Ehhez a gombákat vágjuk össze, a paprikát apróra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a paprikát és a gombát, majd ízesítünk fűszerekkel. Felöntjük a borral és hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt is.

Addig főzzük, míg puha nem lesz minden zöldség. Ezután adjuk csak hozzá a paradicsomokat félbe vágva, nekik csak össze kell esni. Végül a főtt tésztát keverjük össze a gombás mártással és már lehet is tálalni.
 
nincs még hozzászólás