Ma egy újabb szuper medvehagymás receptet mutatunk, amit bármikor könnyedén elkészíthetsz. A gomba és a medvehagyma mellé egy kevés bacont is piríthatsz, ha szeretnél egy kis extrát tenni a tésztádra.
Hozzávalók:
500 g spagetti tészta
1 csokor medvehagyma
150 g gomba
só, bors ízlés szerint
200 g mascarpone
1,5 dl víz
Elkészítés:
A tésztát sós vízben a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a gombát tisztítsuk meg és vágjuk tetszés szerinti formára. Egy serpenyőben kevés olajon pároljuk meg a gombát, majd adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát. Ha összefonyadt, akkor a mascarponét és a vizet elkeverjük. Hozzáadjuk a gombához és sóval, borssal ízesítünk.
Ha még szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Végül mehet hozzá a megfőtt tészta is. Kevés sajttal megszórva tálaljuk.