9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Gombás-csirkés tavaszi tekercs

2019. április 01.
8.2011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már itt a tavasz, akkor készítsünk finom tavaszi tekercseket. Mai receptünkben megmutatjuk hogyan készíthetsz gombával és csirkével megtöltött, sült tavaszi tekercseket, melyekhez már csak egy kis mártogatós hiányzik.


Hozzávalók:
12 darab tavaszi tekercs lap
2 db szárított shiitake gomba
4 szál újhagyma
100 g konzerv bambuszrügy
150 g csirkemell
2 evőkanál szójaszósz
olaj

Elkészítés:
Első lépésként a szárított gombákat áztassuk be egy kis vízbe. Ha megszívták magukat, akkor vékonyan szeleteljük mőket fel. A csirkemellet és az újhagymát is szeleteljük fel. Kevés olajon pirítsuk meg először a csirkét, majd hozzáadjuk a gombát, az újhagymát és a leszűrt, felvágott bambuszrügyet is. Szójaszósszal ízesítsük az egészet.

Ha minden megpirult, akkor megtöltjük a tekercseket és kevés vízzel lezárjuk őket. Olajban mindegyik tekercset kisütjük és valamilyen szósszal tálalhatjuk is.
1 hozzászólás

Pillangó

5 éve, 5 hónapja és 23 napja

Tavaszi tekercs nem tartozik a kedvenceim közé.

válasz erre