18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Gombás marharagu

2020. október 21.
34.1331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazán őszies, szaftos marharagu, amit a friss gomba miatt lesz igazán finom. Nem nehéz elkészíteni és kínálhatunk mellé burgonyát is.


Hozzávalók:
200 g gomba
600 g marhacomb
200 g gyöngyhagyma
2 db sárgarépa
5 szelet szalonna
2 evőkanál olaj
100 g darabolt paradicsom-konzerv
2 dl húsleves-alaplé
1 dl tejszín
só, bors

Elkészítés:
A bacont először vágjuk kockákra, majd egy serpenyőben süssük ropogósra és tegyük félre. A gombát és a répát megpucoljuk, majd összevágjuk, a gyöngyhagymát meghámozzuk. A húsról az esetleges inakat vágjuk le és kockázzuk fel.

Olajon süssük meg a húst, pároljuk meg, majd ezt is tegyük félre. A gyöngyhagymát és a gombát a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, majd kissé lepirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, majd hozzáforgatjuk a répát, és felöntjük az alaplével. Amikor felforrt a ragu, akkor megszórjuk sóval és borssal. Addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Ekkor visszarakjuk a húst, valamint a szalonnát. Összefőzzük és tálaljuk.
nincs még hozzászólás