13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Gombás lepény

2016. március 25.
2.0291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egyenesen Hargitai György séf konyhájából érkezett, a Bonduelle szakácsától, aki néhány egyszerű hozzávalóból készített egy szuper receptet. Húsvétra tökéletes, nem kell sokáig a konyhában bajlódni, hogy egy ízletes étel kerüljön az asztalra.


Hozzávalók:
1 üveg Bonduelle üveges szeletelt gomba
2 dl tejföl
1 csomag mozzarellagolyó
1 fej vöröshagyma
petrezselyem
1 csomag levelestészta

Elkészítés:
A gombáról öntsük le a lét, majd öblítsük le. A hagymát vágjuk apróra és forró serpenyőben a gombával együtt megpirítjuk hirtelen. Érdemes a díszítéshez pár szem gombaszeletet félre tenni. A többit keverjük össze a tejföllel és sózzuk meg enyhén. A tésztát egy sütőlapra tesszük és a széleit egy villával bevonalazzuk.

Érdemes a belsejét megszurkálni, hogy a gőz könnyedén távozzon majd. Kenjük meg a tésztát a tejfölös-gombás keverékkel, majd a félretett gombákkal díszítsük és szórjuk rá a félbevágott mozzarellát. Szórjuk rá a petrezselymet.

Végül előmelegített sütőben, 170 fokon 20-25 percig sütjük.
5 hozzászólás

Minoni

8 éve, 8 hónapja és 13 napja

Egészen jó recept, egyszerű.

válasz erre

kalifa

8 éve, 8 hónapja és 13 napja

hmm de jól néz ki ez mosolygó smiley

válasz erre

monyó

8 éve, 8 hónapja és 13 napja

Gusztusos, de nekem nem túl húsvéti.

válasz erre

eperjam

8 éve, 8 hónapja és 13 napja

Gusztusos étel. Gondolom kicsit pizzához hasonlatos az íze.

válasz erre

Perec

8 éve, 8 hónapja és 13 napja

Ohh de jól néz ki. Ha tudnék sütni, ezt megsütném. mosolygó smiley

válasz erre