25 °C
kevés felhő
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Gombás lasagna

2016. augusztus 29.
5.3011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A lasagna-t rengeteg féle képen el lehet készíteni, ma egy vegetáriánus változatát mutatjuk meg, melyben gomba helyett más zöldséget is lehet választani. Természetesen nem csak hús nélkül lehet elkészíteni.


Hozzávalók:
1 csomag lasagna-lap
1 kg csiperkegomba
1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 csokor zöldpetrezselyem
só, bors
2 evőkanál vaj
1,5 evőkanál liszt
6 dl tej
csipet szerecsendió
300 g reszelt sajt

Elkészítés:
A lasagna lapokat sós vízben kissé megfőzzük, majd félretesszük, de vehetünk félkész lapokat is. A gombát vágjuk szeletekre, a hagymát apróra, majd olajon megpirítjuk a hagymát és a gombát is. Megszórjuk sóval és borssal, valamint aza apróra vágott petrezselyemmel. Kicsi főzés után levesszük a tűzről.

Elkészítjük a besamel mártást, ehhez a vajat és a lisztet elkezdjük összefőzni, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Egy tűzálló tál alját vajjal vagy kevés olajjal kikenjük, majd jöhet egy sor tészta, egy sor gomba, egy sor besamel és egy kevés reszelt sajt. Addig csináljuk, míg el nem, fogy minden.

Végül előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
2 hozzászólás

mokus84

9 éve, 6 hónapja és 6 napja

Lazacos és a klasszikus jobb. mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

9 éve, 6 hónapja és 6 napja

Jól fest a képen bár az enyim nem lenne ilyen szép.

válasz erre