Hozzávalók:
1 csomag lasagna-lap
1 kg csiperkegomba
1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 csokor zöldpetrezselyem
só, bors
2 evőkanál vaj
1,5 evőkanál liszt
6 dl tej
csipet szerecsendió
300 g reszelt sajt
Elkészítés:
A lasagna lapokat sós vízben kissé megfőzzük, majd félretesszük, de vehetünk félkész lapokat is. A gombát vágjuk szeletekre, a hagymát apróra, majd olajon megpirítjuk a hagymát és a gombát is. Megszórjuk sóval és borssal, valamint aza apróra vágott petrezselyemmel. Kicsi főzés után levesszük a tűzről.
Elkészítjük a besamel mártást, ehhez a vajat és a lisztet elkezdjük összefőzni, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Egy tűzálló tál alját vajjal vagy kevés olajjal kikenjük, majd jöhet egy sor tészta, egy sor gomba, egy sor besamel és egy kevés reszelt sajt. Addig csináljuk, míg el nem, fogy minden.
Végül előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.