11 °C
kevés felhő
2024. április 25., csütörtök
Márk

Gombás csirkemáj

2020. augusztus 16.
14.6981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerűen elkészíthető, gombás-májas egytálétel, amihez még köret sem kell. Egy serpenyőben el lehet készíteni az egészet.


Hozzávalók:
500 g csirkemáj
350 g csiperke gomba
200 g bacon
250 ml fehérbor
1 fej vöröshagyma
só, bors
100 g vaj

Elkészítés:
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a csirkemájat beletesszük és elkezdjük sütni. Közben a bacont, a gombát és a hagymát vágjuk össze. Amikor a máj kissé megpirult, akkor mehet bele a bacon és kis idő múlva a hagyma és a gomba is.

Sózzuk, borsozzuk és 5 percig fedő alatt pároljuk. Ezt követően adjuk csak hozzá a bort és körülbelül 15 percig főzzük, amíg az alkohol elpárolog. Végül petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
nincs még hozzászólás