13 °Cgyenge köd
2020. október 25., vasárnap • Blanka, Bianka

Gombás csirkemáj

Mariann , 2020. augusztus 16.
Mai receptünk egy egyszerűen elkészíthető, gombás-májas egytálétel, amihez még köret sem kell. Egy serpenyőben el lehet készíteni az egészet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g csirkemáj
 350 g csiperke gomba
 200 g bacon
 250 ml fehérbor
 1 fej vöröshagyma
 só, bors
 100 g vaj

Elkészítés:
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a csirkemájat beletesszük és elkezdjük sütni. Közben a bacont, a gombát és a hagymát vágjuk össze. Amikor a máj kissé megpirult, akkor mehet bele a bacon és kis idő múlva a hagyma és a gomba is.

Sózzuk, borsozzuk és 5 percig fedő alatt pároljuk. Ezt követően adjuk csak hozzá a bort és körülbelül 15 percig főzzük, amíg az alkohol elpárolog. Végül petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 
nincs még hozzászólás