12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Gombapástétom

2017. november 07.
5.8581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egy különleges előételt szeretnék készíteni vagy csak kipróbálni egy új receptet, akkor érdemes elkészítened a gombapástétomot. Napokig is eláll és csak elő kell venni a hűtőből és már lehet is fogyasztani.


Hozzávalók:
500 g barna csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
70 g dió
kis csokor friss petrezselyem
1 kiskanál szárított kakukkfű
1/2 kiskanál szerecsendió
1 citrom reszelt héja
só, bors

Elkészítés:
A diót áztassuk be két órára forró vízbe. A gombát vágjuk kisebb darabokra, míg a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajon pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd mehet bele a gomba is. Sóval és borssal ízesítsünk. Közben a diót és a petrezselymet is vágjuk egészen apróra.

Ha már teljesen megpárolódott a gomba, akkor tegyük turmixgépbe a dióval, a petrezselyemmel és a többi fűszerrel együtt és óvatosan kezdjük összeturmixolni. Hagyjuk kihűlni és tegyük olyan üvegbe, amit le tudunk zárni.
2 hozzászólás

Babóca

6 éve, 11 hónapja és 8 napja

Májpástétomot nagyon szeretem de gombásat még soha nem ettem. Kíváncsi lennék az ízére.

válasz erre

monyó

6 éve, 11 hónapja és 9 napja

Nem vagyok egy nagy pástétom rajongó, de ez azért bejön.

válasz erre