12 ℃Részben felhős
2017. november 22., szerda • Cecília

Gombapástétom

Mariann , 2017. november 07.
Ha egy különleges előételt szeretnék készíteni vagy csak kipróbálni egy új receptet, akkor érdemes elkészítened a gombapástétomot. Napokig is eláll és csak elő kell venni a hűtőből és már lehet is fogyasztani.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g barna csiperke gomba
 1 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál olívaolaj
 70 g dió
 kis csokor friss petrezselyem
 1 kiskanál szárított kakukkfű
 1/2 kiskanál szerecsendió
 1 citrom reszelt héja
 só, bors

Elkészítés:
A diót áztassuk be két órára forró vízbe. A gombát vágjuk kisebb darabokra, míg a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajon pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd mehet bele a gomba is. Sóval és borssal ízesítsünk. Közben a diót és a petrezselymet is vágjuk egészen apróra.

Ha már teljesen megpárolódott a gomba, akkor tegyük turmixgépbe a dióval, a petrezselyemmel és a többi fűszerrel együtt és óvatosan kezdjük összeturmixolni. Hagyjuk kihűlni és tegyük olyan üvegbe, amit le tudunk zárni.
 
2 hozzászólás

Májpástétomot nagyon szeretem de gombásat még soha nem ettem. Kíváncsi lennék az ízére.

Nem vagyok egy nagy pástétom rajongó, de ez azért bejön.