Hozzávalók:
500 g barna csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
70 g dió
kis csokor friss petrezselyem
1 kiskanál szárított kakukkfű
1/2 kiskanál szerecsendió
1 citrom reszelt héja
só, bors
Elkészítés:
A diót áztassuk be két órára forró vízbe. A gombát vágjuk kisebb darabokra, míg a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajon pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd mehet bele a gomba is. Sóval és borssal ízesítsünk. Közben a diót és a petrezselymet is vágjuk egészen apróra.
Ha már teljesen megpárolódott a gomba, akkor tegyük turmixgépbe a dióval, a petrezselyemmel és a többi fűszerrel együtt és óvatosan kezdjük összeturmixolni. Hagyjuk kihűlni és tegyük olyan üvegbe, amit le tudunk zárni.