8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Gombakrémleves

2013. december 19.
3.6481
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy újabb krémes finomságot hoztam, de most nem egy süteményt, hanem egy levest, mely kevés kalóriát tartalmaz és nagyon egészséges is, ez pedig nem más, mint a gombakrémleves.


Hozzávalók:
250 g csiperkegomba
1,5 l víz
kevés kakukkfű
3 dkg vaj
6 dkg liszt
só, bors
2,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A gombákat megpucoljuk és felszeleteljük őket. A gomba kétharmadát a vízzel feltesszük főni. Amikor már kezd forrni a víz, akkor beledobjuk a kakukkfüvet és körülbelül 20 percig főzzük. Ezt követően vegyük ki a kakukkfüvet.

A levest vegyük le a tűzről és egy botmixer segítségével pürésítjük, majd visszarakjuk a levest a tűzre és felforraljuk. Közben a kevés vajat felhevítjük és a maradék gombát puhára pároljuk benne.

A lisztet keverjük el egy kevés vízzel és öntsük bele a levesbe, vele együtt a gombát is. Sózzuk és borsozzuk, majd a tejszínt is belekeverjük. Ezután már csak néhány percig forraljuk és már kész is.
4 hozzászólás

Natasha

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

finom gombakrémleves mosolygó smiley szeretem

válasz erre

Sandy

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

Krémlevesek a kedvenceim.mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

Nem szeretem a gombát ezt én nem készítem el

válasz erre

Minoni

11 éve, 2 hónapja és 22 napja

Nagyon szeretem a gombát de érdekes módon a gombalevest nem, sem ezt a krémest, sem másikat..

válasz erre