9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Gluténmentes áfonyás muffin

2014. június 27.
2.3651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon egészséges és alacsony zsírtartalmú édesség lesz, mely glutén- és laktózmentes is, így akár cukorbetegek is fogyaszthatják. Egyszerű elkészíteni és nagyon ízletes.


Hozzávalók:
32 ml rizstej
50 g méz
22 g kókuszzsír
30 g kókuszliszt
3 db tojás
30 g xilit
80 g áfonya
fél citrom

Elkészítés:
Az áfonyákat mossuk meg és tegyük félre. Ha nagynak érezzük őket, akkor vágjuk félbe. A száraz és a nedves összetevőket keverjük össze külön-külön. Ezután öntsük a száraz keveréket a nedvesre és habverő segítségével keverjük csomómentesre.

Szórjuk a keverékbe az áfonyákat és óvatosan keverjük össze. Töltsük muffin formákba tésztát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük őket.
4 hozzászólás

Linda

10 éve, 7 hónapja és 27 napja

Hmm ezt ki fogom próbálni! mosolygó smiley Egészségesebb.

válasz erre

Lolaa

10 éve, 7 hónapja és 27 napja

Én jobban szeretem a rendes süteményeket, de persze nekem nincs is semmi bajom. mosolygó smiley

válasz erre

Mariann

10 éve, 7 hónapja és 27 napja

Gaddemon írta:
32 ml röhögő smiley Megnézném, aki ezt így kiméri.
Nem olyan nehéz pontosan kimérni! mosolygó smiley

válasz erre

Gaddemon

10 éve, 7 hónapja és 27 napja

32 ml röhögő smiley Megnézném, aki ezt így kiméri.

válasz erre