9 °C
enyhe eső
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Gesztenyeszív

2017. február 14.
10.7801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az egyik klasszikus sütemény Valentin-napon, a gesztenyeszív. Több cukrászdában is lehet ilyenkor kapni, de akár saját magunk is elkészíthetjük otthon, csupán néhány hozzávaló kell.


Hozzávalók:
25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2-3 evőkanál rum
14 dkg étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
fél evőkanál forró víz

Elkészítés:
Olvasszuk ki a gesztenyemasszát, majd keverjük össze a rummal. A masszából szív alakú bonbonokat formázunk, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Közben az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.

Mártsuk bele a hideg szíveket a csokiba, majd vegyük ki és hagyjuk megdermedni a csokit. A porcukrot a pici vízzel kikeverjük és rácsurgatjuk a szívekre.
2 hozzászólás

Móni

7 éve, 9 hónapja és 15 napja

Huuu de jó a gesztenyeszív.

válasz erre

debbie

7 éve, 9 hónapja és 15 napja

Ezt nagyon szeretem.

válasz erre