3 °Cenyhe intenzitású szitálás
2020. november 27., péntek • Virgil

Gesztenyés kuglóf

Mariann , 2020. november 21.
Mai receptünk egy nagyon finom és ízletes kuglóf, melyet akár az ünnepekre is elkészíthetünk. A gesztenye igazi karácsonyi íz, csokoládéval is megbolondíthatjuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g gesztenyemassza
 100 g cukor
 100 g vaj
 100 g liszt
 4 db tojás
 1 teáskanál sütőpor
 1 csomag vaníliás cukor
 1 csipet só
 kevés rumaroma

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat keverjük el alaposan a cukorral, vaníliás cukorral, a vajjal, majd az átnyomott gesztenyével és a rumaromával. Óvatosan keverjük ehhez a felvert tojáshabot, majd a lisztet és a sütőport is.

Egy kuglóf formát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd ebbe tegyük a masszát. Végül 170 fokra felmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük a kuglófot. Miután kihűlt, szórjuk meg porcukorral vagy egy kis olvasztott csokoládéval.
 
nincs még hozzászólás