Hozzávalók:
150 g étcsokoládé
400 g gesztenyemassza
4 tojás
0,8 dl olívaolaj
100 g cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 evőkanál rum
Elkészítés:
A csokoládét daraboljuk össze, majd gőz felett olvasszuk meg. Ha megolvadt, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a rumot, valamint a vaníliakivonatot. A tojásokat és a cukrot verjük habosra egy tálban, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Ezután hozzákeverjük a már nem forró olvasztott csokoládét, a lereszelt gesztenyét, végül hozzászitáljuk a sütőport, kakaóport és étkezési keményítőt.
Egy tortaformát kenjünk ki pici vajjal és hintsük meg kakaóporral. Öntsük bele a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük. Amint kész és kihűlt, meghintjük porcukorral.