Hozzávalók:
Tésztához:
300 g liszt
150 g vaj
0,8 dl tej
1 db tojássárgája
30 g porcukor
10 g élesztő
1 csipet só
Töltelékhez:
400 g gesztenyepüré
25 g vaj
1 tojássárgája
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, majd összekeverjük a vajjal, a tojással és a tej többi részével. Ezt követően jöhet bele a cukor, a só és a liszt. Jól összedolgozzuk, hogy a tészta összeálljon. Két részre osztjuk a tésztát és a hűtőbe tesszük pihentetni.
Míg a tészta pihen, addig a tölteléket elkészítjük. Ehhez a gesztenyepürét egy villával szétnyomjuk és belekeverjük a vajat, valamint a tojássárgáját. Jól dolgozzuk össze a masszát. A tésztákat nyújtsuk ki és kenjük meg bőven töltelékkel. Óvatosan feltekerjük és egy felvert tojással megkenjük.
A bejglik tetejét egy villával szurkáljuk meg, hogy a sütés közben keletkező hő kiáramoljon. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.