0 ℃Tiszta idő
2020. február 26., szerda • Edina

Gesztenyés bejgli

Mariann , 2014. december 18.
Mai receptünk egy tipikus karácsonyi sütemény, mely nem hiányozhat egyik családi vacsoráról sem. Ha klasszikus töltelékes bejglit szeretitek, akkor nézzétek meg receptünket itt, de ha szeretitek a gesztenyéset, akkor készítsétek el az alábbi recept alapján.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:

Tésztához:
 300 g liszt
 150 g vaj
 0,8 dl tej
 1 db tojássárgája
 30 g porcukor
 10 g élesztő
 1 csipet só

Töltelékhez:
 400 g gesztenyepüré
 25 g vaj
 1 tojássárgája

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, majd összekeverjük a vajjal, a tojással és a tej többi részével. Ezt követően jöhet bele a cukor, a só és a liszt. Jól összedolgozzuk, hogy a tészta összeálljon. Két részre osztjuk a tésztát és a hűtőbe tesszük pihentetni.

Míg a tészta pihen, addig a tölteléket elkészítjük. Ehhez a gesztenyepürét egy villával szétnyomjuk és belekeverjük a vajat, valamint a tojássárgáját. Jól dolgozzuk össze a masszát. A tésztákat nyújtsuk ki és kenjük meg bőven töltelékkel. Óvatosan feltekerjük és egy felvert tojással megkenjük.

A bejglik tetejét egy villával szurkáljuk meg, hogy a sütés közben keletkező hő kiáramoljon. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
 
6 hozzászólás

Sandy • Messiás #6 • 5 éve, 7 hónapja és 19 napja

Nem tudom eddig hogy maradt ki nálam. Csodásan hangzik, meg fogom csinálni!

becky • Messiás #5 • 5 éve, 7 hónapja és 19 napja

nagy kedvencem

kpal • Nagymester #4 • 5 éve, 7 hónapja és 19 napja

Isteni

Enci • Überbrutál #3 • 5 éve, 7 hónapja és 19 napja

Ez nagyon finom. Csak félek elkészíteni, mert olyan nehéz.

baboka • Pipi #2 • 5 éve, 7 hónapja és 19 napja

Nekem a diós a kedvencem, de ez is nagyon finom.

pilótakeksz • Messiás #1 • 5 éve, 7 hónapja és 19 napja

Ezt szeretem nagyon.