1 °Ctiszta égbolt
2021. január 25., hétfő • Pál

Gasztroverdikt: a nagy tésztateszt

Mariann , 2014. április 20.
Elérkezett egy újabb hétvége, így Gasztroverdikt sorozatunk új része is, amiben most különböző tésztákat íz-teszteltünk. Szokásunkhoz híven egy állandó és több különleges ételt kóstoltunk minden étteremből. Van rendszeresen visszatérő étterem, de új is a házhozszállítók között!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Il Treno
Elsőként az Il Treno étterem tészta-rendelései érkeztek meg szerkesztőségünkbe. Az ételek kis dobozokban jöttek, melyeket vákuumosan csomagoltak, így nem hűltek ki és nem vették át egymás illatát. A dobozokban egy adag bolognai spagettit, egy adag kemencében sült lasagnet és egy adag paradicsomos, tejszínes zöld pennét szárított sonkával kaptunk házhoz.

Az Il Treno kemencés lasagne-ja.

Az Il Treno kemencés lasagne-ja.


A bolognai spagetti kellően húsos, nem spórolnak vele az Il Treno szakácsai. Egy picikét zsírosnak tűnik a spagetti, ami lehet a hús miatt van, de ettől függetlenül laktató és ízletes az étel. Mivel természetesen melegen szállítják házhoz, így a lezárt dobozokban a sajt nagyon ráolvad a tésztára, amitől egy kicsit nyúlékonnyá válik és nem jut mindenhova belőle. A kemencében sült lasagne szintén rendesen meg van töltve hússal és sajtból is akad bőven. Az adag talán nem túl sok, ezért egy nagy étkű embernek kevés lehet egy szelet belőle.

Végül megkóstoltuk a különleges zöld pennét paradicsomos-tejszínes szósszal és szárított sonkával. Igazi ízorgiát okoz ez az összetétel, melyben ki kell emelnünk a szárított sonka bőségét. Az egy adag étel kellően eltelíti az embert és órákig nem is lesz éhes. A szósz nem folyós, így nem kell kanállal kienni a dobozból a maradékot. A különleges szárított sonka nagyon finom, íze mint a pármai sonkáé.

Pizza Speedy
Következőleg a Pizza Speedy tésztáival ismerkedtünk meg. Szintén egy adag bolognai spagettit, valamint egy adag carbonara spagettit és egy adag négy sajtos pennét rendeltünk. Az ételek nagyon ízlésesen vannak díszítve, szinte mindegyik tészta-adagon zöldpetrezselyem van. A bolognai spagetti előre össze van keverve, azonban ez nem ront a gasztronómiai élményen, így is nagyon finom. Sok hússal tálalják és sajt is van rajta bőven.

Négy sajtos penne a Pizza Speedy kínálatából.

Négy sajtos penne a Pizza Speedy kínálatából.


A carbonara tészta nem a klasszikus tojásos alapból készül, hanem láthatóan a tejszínes változatból, de ettől függetlenül nagyon ízletes, a benne lévő sonka is finom, nem terheli a gyomrot, ugyanis színtiszta hús. A spagetti nincs túlfőzve és nem is kemény, a házhoz kapott adag pont tökéletes volt. A négy sajtos penne sem volt gejl, nem nehezíti el a gyomrot, azonban elég hamar eltelít, így egy adag akár két étkezésre is elegendő lehet. A füstölt sajt nagyon jól érződik a pennén, azonban a többi sajtfélét nem lehet kiérezni, de az összhatás ettől függetlenül finom.

Tüzestál étterem Újbuda
Végül a hét utolsó munkanapján megkóstoltuk a Tüzestál étterem bolognai spagettijét, a karibi tenger pennéjét és a pármai pennéjét. Az egyik legkülönlegesebb és talán a hét egyik legfinomabb étele innen érkezett, mégpedig a pármai penne személyében. A finom pármai sonka és a tésztán lévő szósz együtt határozottan finom ízorgiát okoz. Az adag kellően nagy, így hamar eltelíti az üres pocakokat.

Olasz pármai penne a Tüzestálból.

Olasz pármai penne a Tüzestálból.


A bolognai spagetti szósza kicsit folyós, túl sok a paradicsomlé rajta, így villával nehéz a végét kienni, szükségünk van egy kanálra. Az íze finom, az állaga nem túl zsíros. A karibi tenger penne természetesen egy tengeri herkentyűkkel megszórt tészta, melyen még citromkarikák is vannak, gondolva azokra a fogyasztókra, akik citromlével szeretik enni a tengeri finomságokat. Nagyon jól kiérezhető a kagylóhús, a kis garnélarák és a tintahal karikák, de ezen kívül van még rajta más tengeri gyümölcs is. A tésztán lévő szósz jól megy a sós vízi dolgokhoz és a sajt is elegendő rajta.

Gasztroverdikt
A héten a bolognai spagetti versenyét a Pizza Speedy nyerte el, ugyanis a bőséges hús, sajt és tészta adag ízletes és kevésbé zsíros, mint a többieké.

A bajnok Bolognai spagetti!

A bajnok Bolognai spagetti!


A penne tészta bajnokságot az Il Treno zöld pennés finomsága nyerte meg, hiszen a különleges szárított sonka és a paradicsomos-tejszínes szósz tökéletes ízharmóniát ad.

A győztes paradicsomos-tejszínes zöld penne, szárított sonkával.

A győztes paradicsomos-tejszínes zöld penne, szárított sonkával.


Végül a különleges tészta ételek között a Tüzestál étterem karibi tenger pennéje nyerte el az első helyezést, mivel gondoltak a citrom karikákra is, valamint bőven van rajta a különféle tenger gyümölcseiből.

Egy hét múlva ismét jelentkezünk Gasztroverdikt cikksorozatunk következő epizódjával, azonban azt még nem áruljuk el, hogy milyen finomságokat fogunk tesztelni.

Az ételek kiszállításában a Foodpanda volt segítségünkre, akiknek közreműködését ezúton is köszönjük!
 
11 hozzászólás

vyck66 • Pipi #11 • 7 éve, 3 hónapja és 21 napja

Jól néznek ki,bármelyiket megkóstolnám

veruss74 • Hiperaktív #10 • 7 éve, 3 hónapja és 22 napja

Jó kis írás, elég informatív.

Pocok • Megszállott #9 • 7 éve, 4 hónapja és 6 napja

Na tessék, folyik a nyálam. Szeretem a tésztát, bár a húst még jobban. A múltkori jobban tetszett, amikor sülteket teszteltetek.

leoni • Messiás #8 • 7 éve, 4 hónapja és 7 napja

Én rendeltem már tésztát és nagyon ráfáztam. Ez a teszt (is) nagyon tetszett, mert így az ember merészebb rendeléskor! Ráadásul megismerek egy csomó olyan éttermet akit eddig nem.

Még sok ilyet kérünk!

blondi • Überbrutál #7 • 7 éve, 4 hónapja és 7 napja

A Pizza Speedys penne nagyon gusztán néz ki! Ránézésre nekem az lenne a befutó!

hemberender • Hiperaktív #6 • 7 éve, 4 hónapja és 7 napja

Imádom a tésztát! Sajnos. Mert pocakom növekszik rendületlenül. Mindenesetre megjött a kedvem egy bolognaihoz!

Gucci • Messiás #5 • 7 éve, 4 hónapja és 8 napja

De jól néznek ki. Ennék most egy jó kis bolognait.

csillucs • Nagymester #4 • 7 éve, 4 hónapja és 8 napja

Tésztamániásként ez a kedvenc cikkem! Nagyon jól néznek ki ezek a tészta csodák.

Edit90 • Überbrutál #3 • 7 éve, 4 hónapja és 8 napja

Tésztát még sosem rendeltem házhoz, de az okát nem igazán tudom... Megtöröm ezt a szokásomat.

Cynthia • Überbrutál #2 • 7 éve, 4 hónapja és 8 napja

Jaj istenem de jól néznek ki! Maga a bűn amit a fotókon látok!

Sandy • Messiás #1 • 7 éve, 4 hónapja és 8 napja

Imádom a pennét! Viszont négy sajtost még sosem kóstoltam belőle!