0 ℃Tiszta idő
2020. június 04., csütörtök • Bulcsú

Gasztroverdikt: a nagy pizzateszt

Mariann , 2014. március 30.
Új, több héten át tartó sorozatot indítunk most útjára, amelyben az egyik leggyakoribb ételbeszerzési módot, a házhozszállítást teszteljük. Hétről hétre különböző gasztronómiai szempontok alapján kiválasztunk három éttermet, éttermenként három étellel, amelyet házhozszállíttatunk hogy a hét végén kimondjuk a verdiktet, melyik étterem melyik étele hogyan teljesített. Elsőként a leggyakrabban rendelt ételt, a pizzát tettük étkezőasztalra. Kezdjük hát a nagy házhozszállítási tesztet!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Első tesztalanyunk tehát a pizza, melyet nem csak itthon, hanem a világ szinte minden táján a legtöbbször rendelnek házhoz. Alapelvünk az volt a héten, hogy egy alap-, egy speciális- és egy különleges pizza is jusson az asztalra. Ennek megfelelően szinte mindenféle íz megfordult nálunk, a vékony olasz tésztástól kezdve, az egészséges ételen át egészen a magyaros finomságokig.

Il Treno
Elsőként az Il Treno étteremlánc pizzáiból kóstoltunk meg három félét. A hagyományos, olasz tésztájú pizza mellé egy prémium pizza és egy életmódváltó Il Treno pizza került a dobozokba. Természetesen a szerkesztőség hölgy tagjai inkább az életmódváltó ételre voltak rákattanva, ugyanis ez a pizza hétmagvas tésztából készült, egészségtudatos feltétekkel, mint például a light mozzarella. A Vencel névre hallgató pizza a light mozzarella mellett prágai sonkát és brokkolit tartalmaz. Az első falatoknál kicsit szokatlan lehet az íze, ami nem csak a zöld feltétnek köszönhető, hanem a hagyományostól merőben eltérő tésztának is, azonban aki szereti a brokkolit, annak tökéletes választás, hiszen nagyon finom. Volt, aki hiányolt belőle egy kis plusz fűszert, de végeredményben mindannyian ízletes és laktató finomságnak gondoljuk.

Il Treno fantasztikus pizzái felsorakoztak a tesztelésre.

Il Treno fantasztikus pizzái felsorakoztak a tesztelésre.


A pérmium pizzák közül a Svejk névre hallgatót kóstoltuk meg, melyen szintén prágai sonka található valamint rengeteg extra sajt teszi különlegessé. A tésztája nagyon vékony, igazi itáliai minőséget kóstolhat, aki ezt választja. A feltét nem volt rajta kevés, bőven tettek rá, valóban kiérdemli a prémium minősítést.

Az Il Trenotól rendelt klasszikus pizza a Capricciosa személyében járt nálunk, amely egy hagyományos pizzaként sonka és gomba feltétekkel készül. A bőséges feltét itt sem hiányzott, minden pizzaszeletre megfelelő mennyiségben került a fő feltét, a gomba. A Capricciosa tésztája nagyon finom, vékony.

A különleges hétmagvas, életmódváltó pizza.

A különleges hétmagvas, életmódváltó pizza.


Az Il Treno pizzák alján lehetett látni, hogy kemencében sültek, az alul csíkozott tészta talán ettől még ízletesebb.

Pizza Company
A Pizza Company hagyományos pizzájának szintén a sonka-gomba feltétest választottuk, ami Prosciutto e Funghi névre hallgat az étterem étlapján. Némileg vastagabb tésztájú, mint az Il Treno által szállított ételé, így aki vastagabb pizzákat szereti, annak nagyszerű választás lehet, hiszen kellően átsütve, gazdag feltétekkel érkezik házhoz.

Pizza Company sem hanyagolta el a feltétet.

Pizza Company sem hanyagolta el a feltétet.


Speciális pizzának a Sexforma nevezetű finomságot választottuk. A hat féle sajtból készült különlegesség igazi ízorgiát okoz a sajtimádók számára. A pizzákon megszokott sajtok mellett a füstölt sajt és a kicsit sós feta sajt együtt egy különleges ízt ad az ételnek. A tészta tökéletes harmóniában volt a feltétekkel.

Deluxe Greek, avagy a dupla tésztás pizza.

Deluxe Greek, avagy a dupla tésztás pizza.


Végül megkóstoltuk a Pizza Company egyik különlegességét, a Deluxe Greek nevezetű dupla tésztás pizzát. A hagyományos pizzáktól merőben eltérő formájú étel első ránézésre egy sós pitére hasonlít, azonban ízleléskor leginkább a kenyérlángost juttatja eszünkbe. A vastag tésztát bőven megtöltötték grillezett csirkemell csíkokkal, fetával, lilahagymával és ranch szósszal. Már egy szelet is eltelíti a pocakot, így egy egész pizza bőven elég 2-3 személynek is. A Pizza Companytól a Deluxe Greek bizonyult az abszolút kedvencnek.

Pizza Mágus
A szerkesztőség szívébe egyöntetűen a Pizza Mágus lopta be magát leginkább, nem feltétlenül azért mert a legfinomabb ételt hozták a héten, hanem azért mert a legjobban ők figyeltek oda arra, hogyan tálalják amit házhoz szállítanak. A mágikus finomságok mellé fagylaltot is kaptunk ajándékba, ami a kiszállítási idő alatt nem olvadt meg - ez nagyon figyelemre méltó volt számunkra. Azonban nem csak mi részesültünk kiváltságban, bárkinek bármilyen pizzarendelés mellé fagyi jár most ajándékba.

Ilyen egy hamisítatlan Szelíd Sárkány Tüze.

Ilyen egy hamisítatlan Szelíd Sárkány Tüze.


Az első pizza a Szelíd Sárkány Tüze fantázianévre hallgató étel volt, mely egy húsos ragu alappal megkent, édes pepperonis, lilahagymás, paradicsomos pizza. A tésztája vékony volt és finom, a feltétek nagyon jól harmonizáltak együtt. Pluszban darabolt pepperoni járt mellé kis dobozban, az igazán csípős élményhez szükség is volt rá.

A Tengeri Tünemény-nek már a nevéből lehet tudni, hogy itt egy tengeri herkentyűkkel megszórt pizzáról van szó, melyen a kagylóhús és a mini garnélák mellett isteni tintahal karikák szolgálnak feltétül. Különlegesség hogy a pizza tetején ízlésesen elhelyezett citrom negyedek is vannak, amellyel nem csak nő az étel látvány értéke, hanem az ízélmény is fokozódik, hiszen facsarni lehet egy keveset a pizzára, amivel igazi tengeri étel hangulatot kapunk. A csajok odáig voltak érte.

A Pizza Mágusban ekkora szeretettel hozzák az ételeket.

A Pizza Mágusban ekkora szeretettel hozzák az ételeket.


Hagyományos pizzaként mi más, mint a gombás-sonkás pizza jött, melyhez még külön erőspaprika karikákat is adott a Pizza Mágus. A tésztája kellően vékony volt, a feltét bőséges és finom. A Gombás Varázslat tényleg varázslatos volt, mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

Az ajándék fagyi vanília, csoki és a puncs ízesítésben nagyon kellemes plusz volt a nagyszerű pizzák mellé, ráadásul kedves üzenettel is társult, melyet ezúton köszönünk szépen!

Gasztroverdikt
Kóstoláskor mindannyian pontoztunk minden ételt. Az alapvető íz és a látvány pontozás mellett a premium és a speciális pizzák esetében azok különlegessége is kapott pontot, valamint figyelembe vettük az árat is. Pozitív pizzaélményben nincs hiány, mindegyik étteremtől kaptunk olyan különlegességet, amely megérdemelné a kitüntetést. Nehéz a döntés, hiszen mindegyik étel finom volt, nincs egyértelműen legrosszabb pizza. Viszont csak egy olyan lehet, amelyiket a legjobbnak kell kikiáltanunk.

Ezen a héten normál (sonka-gomba) pizzák esetében az Il Treno vitte el a virtuális díjunkat, a Capricciosa vékony, igazi olasz hangulatot idéző tésztája a gazdag feltéttel tökéletes választás volt.

A speciális pizzák esetében a Tengeri tünemény lett a befutó, hiszen a Pizza Mágus által kiszállított étel nem csak kifejezetten gusztusos volt, hanem kellően sok feltét jutott rá a finomabbnál finomabb tengeri herkentyűkből. A citromdarabok pedig nagyszerű ötletnek bizonyultak!

A premium pizzák döntőjét nálunk a Deluxe Greek nyerte, hiszen annyira különleges és olyan egyedi pizza érkezett a dobozban, ami nem volt hasonlítható máshoz a héten.

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a véleményünk abszolút szubjektív és az egyedi ízlésvilágunk alapján hirdetünk nyerteseket, a teszt nem tartalmaz reprezentatív adatokat az ételekre vonatkozóan!

Az ételek kiszállításában a Foodpanda volt segítségünkre, akiknek közreműködését ezúton is köszönjük!
 
13 hozzászólás

vyck66 • Pipi #13 • 6 éve, 7 hónapja és 3 napja

Pizza jöhet családunknál minden mennyiségben és fajtában

Gucci • Überbrutál #12 • 6 éve, 8 hónapja és 11 napja

Tengeri herkentyűket imádom. Csak sok helyen nagyon keveset tesznek rá. Bőségesen az igazi.

Sonci • Messiás #11 • 6 éve, 8 hónapja és 13 napja

Deluxe Greek elég komoly kalóriabombának néz ki!

Mariann • Megszállott #10 • 6 éve, 8 hónapja és 16 napja

becky írta:
Jó sorozat lesz úgy érzem! Nem sok pizzát rendelek, de ha igen, akkor megválogatom honnan. Jó tudni hogy ebben is lesz aki ad tanácsot!

Miket fogtok még "tesztelni"?
Minden féle étel lesz, de nem áruljuk el előre őket.

Edit90 • Überbrutál #9 • 6 éve, 8 hónapja és 17 napja

Ezt nagyon nem volt jó ötlet így éjfélkor elolvasnom. Most korog a gyomrom!!!

Nagyon jól összeszedett cikk, várom a sorozatot!

Mirjam • Polihisztor #8 • 6 éve, 8 hónapja és 17 napja

Az a dupla tésztás nagyon érdekesen hangzik. Szerintem megfogom kóstolni. De a többi is nagyon jól néz ki.

A pizza mágusos meg nagyon aranyos. Jó fejek.

hemberender • Hiperaktív #7 • 6 éve, 8 hónapja és 17 napja

SZADISTÁK!

becky • Messiás #6 • 6 éve, 8 hónapja és 17 napja

Jó sorozat lesz úgy érzem! Nem sok pizzát rendelek, de ha igen, akkor megválogatom honnan. Jó tudni hogy ebben is lesz aki ad tanácsot!

Miket fogtok még "tesztelni"?

blondi • Überbrutál #5 • 6 éve, 8 hónapja és 17 napja

Megéheztem!

Szuper ahogy leírjátok a kaját... És ez baj.

Pocok • Megszállott #4 • 6 éve, 8 hónapja és 17 napja

Én viszonylag sok kaját rendelek, nem vagyok a séf, de a foodpandáról még nem hallottam. Ahogy néztem az oldalukat, elég jó.

Irigyellek benneteket, hogy ilyen ételeket tudtatok tesztelni asszem jelentkezem hozzátok tesztelőnek.

Enci • Überbrutál #3 • 6 éve, 8 hónapja és 17 napja

Erről az életmódváltós pizzáról még nem hallottam, de nagyon jól hangzik. Szerintem meg fogom kóstolni. Egyébként nagyon jól néznek ki folyik is a nyálam.

bettike • Überbrutál #2 • 6 éve, 8 hónapja és 17 napja

Már most a kedvenc sorozatom!

1 2 a(z) 2 -ből