13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Garnélás tésztasaláta

2019. augusztus 24.
6.9291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ezt a tésztasalátát nagyon könnyen össze lehet dobni és ha valaki nem kedveli a tengeri herkentyűket, akkor természetesen egy kis sült csirkével is elkészítheti, bár garnélával rendkívül finom. Könnyű ebédként vagy vacsoraként tálaljuk.


Hozzávalók:
200 g penne
200 g garnéla
180 g spenót
2 db paradicsom
2 teáskanál pesto
só, bors

Elkészítés:
A megtisztított garnélákat mossuk meg és töröljük szárazra. Közben a tésztát főzzük ki forró vízben, majd szűrjük le. Ezt követően a garnélákat kevés olajon egy serpenyőben elkezdjük megsütni, közben pedig kevés sóval és borssal szórjuk meg, illetve egy pici citromlé is mehet rájuk. 2-3 perc alatt meg is sülnek. Egy nagy tálba tegyük bele a spenótot, a tésztát és az apróra vágott paradicsomot.

Jól forgassuk össze és adjunk hozzá kevés pestot. Ha valaki nem kedveli a pestot, akkor sima olívaolajjal locsolja meg. Végül mehet rá a garnéla is.
1 hozzászólás

eperjam

5 éve, 19 napja

Nem kedelem a garnélát.

válasz erre