0 ℃Tiszta idő
2020. június 05., péntek • Fatime

Garnélás rizottó

Mariann , 2020. február 02.
Mai receptünk egy isteni finom rizottó étel, amit vasárnapi ebédként is tálalhatunk, amennyiben kedveljük a tengeri dolgokat. Természetesen garnéla helyett tengergyümölcseit is használhatunk vagy akár lazacot.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 evőkanál olívaolaj
 4 gerezd fokhagyma
 300 g tisztított garnéla
 1 fej vöröshagyma
 300 g rizottó rizs
 80 ml fehérbor
 1 l alaplé
 só, bors
 fél citrom leve
 60 g reszelt parmezán
 80 g vaj
 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
Első lépésként a megtisztított garnélákat megpirítjuk két evőkanál olajon és két gerezd zúzott fokhagymán. Ha már szépen megsültek a garnélák, akkor félre tesszük őket. A maradék olajat beleöntjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a két gerezd fokhagymát, majd egy kis párolás után a rizst. Ha már elkezd fehéredni a rizs, akkor felöntjük a borral. Ha már elpárolgott a bor, akkor adagonként lassan adjuk hozzá az alaplevet.

Közben sóval és borssal szórjuk meg. Ha az utolsó adag alaplevet is magába szívta a rizs, akkor adjuk hozzá a sajtot és a vajat, valamint a citrom levét. Jól összeforgatjuk, végül pedig a petrezselyemmel szórjuk meg és tálaljuk a garnélával.

Fotó: www.thespruceeats.com
 
nincs még hozzászólás