Hozzávalók:
1 egész kacsapecsenye
1 kg burgonya
2 szem alma
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 szál friss rozmaring
2 szál friss majoránna
1 dl olaj
só
Elkészítés:
A kacsát mossuk meg és kicsit vágjuk be a szárnya alatt, hogy sütés közben a zsírja kifolyjon. Ezt követően bő sóval dörzsöljük be a kacsát kívül-belül. Az almákat és a hagymát vágjuk negyedekre és helyezzük el a kacsa belsejében.
A rozmaring és a majoránna felét a kacsára tesszük, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük és a kacsa alá öntünk 1 dl vizet. Lefedjük és 200 fokon 1,5-2 óráig sütjük. A burgonyákat egészben megfőzzük sós vízben, majd megpucoljuk őket és kockákra vágjuk.
Az 1 dl olajba belevágjuk a fűszer többi részét, valamint egy összenyomott fokhagymát. Jól összekeverjük és ráöntjük a burgonyára, majd összerázzuk. A kacsát időnként meglocsoljuk a saját zsírjával. Ha már puha a hús, akkor levesszük a fóliát vagy fedőt és ropogósra sütjük.