8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Fűszeres-almás kacsapecsenye

2014. november 03.
2.0631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a kacsa és liba szezon, éppen ezért mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető kacsapecsenye lesz. Az alma nagyon jól harmonizál a kacsával.


Hozzávalók:
1 egész kacsapecsenye
1 kg burgonya
2 szem alma
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 szál friss rozmaring
2 szál friss majoránna
1 dl olaj


Elkészítés:
A kacsát mossuk meg és kicsit vágjuk be a szárnya alatt, hogy sütés közben a zsírja kifolyjon. Ezt követően bő sóval dörzsöljük be a kacsát kívül-belül. Az almákat és a hagymát vágjuk negyedekre és helyezzük el a kacsa belsejében.

A rozmaring és a majoránna felét a kacsára tesszük, majd egy nagyobb tepsibe helyezzük és a kacsa alá öntünk 1 dl vizet. Lefedjük és 200 fokon 1,5-2 óráig sütjük. A burgonyákat egészben megfőzzük sós vízben, majd megpucoljuk őket és kockákra vágjuk.

Az 1 dl olajba belevágjuk a fűszer többi részét, valamint egy összenyomott fokhagymát. Jól összekeverjük és ráöntjük a burgonyára, majd összerázzuk. A kacsát időnként meglocsoljuk a saját zsírjával. Ha már puha a hús, akkor levesszük a fóliát vagy fedőt és ropogósra sütjük.
3 hozzászólás

bettike

10 éve, 3 hónapja és 11 napja

Gusztusos étel.

válasz erre

becky

10 éve, 3 hónapja és 11 napja

Mellé a krumpli nagyon jól hangzik. mosolygó smiley

válasz erre

Enci

10 éve, 3 hónapja és 11 napja

ez finom lehet, még sosem töltöttem almával a kacsát

válasz erre