2019. június 26., szerda • János, Pál

Fűszeres sült retek

Mariann , 2019. március 18.
Ahogy egyre jobban közeledik a jó idő és a tavasz, egyre több friss zöldség jelenik meg a boltok polcain és persze a piacokon. Ha szeretnénk karcsúsító köretet készíteni, akkor mindenképpen próbáljuk ki a sült retek receptet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 csomag retek
 4 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál olívaolaj
 fél teáskanál só
 1 késhegynyi bors
 fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
A retket nagyon alaposan mossuk meg, ha kell egy kicsit dörzsöljük is meg, hogy az összes homok és szennyeződést eltávolítsuk. Ezután vágjuk őket félbe, a nagyobbakat negyedekre és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Az olívaolajat keverjük össze a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, majd locsoljuk meg vele a retkeket. Ezután jól összeforgatjuk az egészet.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Ha már kezd barnulni, vegyük ki. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy friss újhagymával.
 
2 hozzászólás

zsebibaba • Überbrutál #2 • 3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Ez húsvétkor jól fog jönni.

Móni • Überbrutál #1 • 3 hónapja, 2 hete és 1 napja

Érdekes ez a sült retek. Már több helyen is olvastam. Lassan ki kellene próbálnom.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Parmezános gombaköret
Parmezános gombaköret