Mai receptünk egy nagyon finom, omlós sült kacsacomb, melyet a fűszerek tesznek igazán izgalmassá. Az ősszel készítsünk belőle minél többet, de akár ünnepi vacsorákon is kínálhatjuk ezt a finomságot, sült zöldségekkel.
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 szál rozmaring
3 ág kakukkfű
só, bors
2 evőkanál libazsír vagy kacsazsír
Elkészítés:
A hagymát vágjuk karikákra, a fokhagymát hagyjuk egészben, csupán tisztítsuk meg. A kacsákat alaposan dörzsöljük be sóval, majd egy serpenyőben hevítsük fel a zsírt és 1-2 perc alatt kérgesítsük a kacsacombok mindkét oldalát. Ezt követően tegyük őket egy tepsibe, szórjuk alá a hagymát és a fokhagymát, majd szórjuk meg borssal és a fűszerekkel. Fedjük le fóliával és süssük 150 fokos sütőben 3 órát.
Ha már szépen átsültek a combok, akkor levesszük a fóliát és 200 fokon 20 percig sütjük, hogy a bőr ropogós legyen. Párolt káposztával vagy sült zöldségekkel tálaljuk.