2019. november 14., csütörtök • Aliz

Fűszeres sült kacsacomb

Mariann , 2019. október 26.
Mai receptünk egy nagyon finom, omlós sült kacsacomb, melyet a fűszerek tesznek igazán izgalmassá. Az ősszel készítsünk belőle minél többet, de akár ünnepi vacsorákon is kínálhatjuk ezt a finomságot, sült zöldségekkel.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db kacsacomb
 2 fej vöröshagyma
 1 fej fokhagyma
 2 szál rozmaring
 3 ág kakukkfű
 só, bors
 2 evőkanál libazsír vagy kacsazsír

Elkészítés:
A hagymát vágjuk karikákra, a fokhagymát hagyjuk egészben, csupán tisztítsuk meg. A kacsákat alaposan dörzsöljük be sóval, majd egy serpenyőben hevítsük fel a zsírt és 1-2 perc alatt kérgesítsük a kacsacombok mindkét oldalát. Ezt követően tegyük őket egy tepsibe, szórjuk alá a hagymát és a fokhagymát, majd szórjuk meg borssal és a fűszerekkel. Fedjük le fóliával és süssük 150 fokos sütőben 3 órát.

Ha már szépen átsültek a combok, akkor levesszük a fóliát és 200 fokon 20 percig sütjük, hogy a bőr ropogós legyen. Párolt káposztával vagy sült zöldségekkel tálaljuk.
 
1 hozzászólás

Sonci • Messiás #1 • 2 hete és 4 napja

De régen ettem kacsát. Ez jó ötlet.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Narancsos kacsacomb
Narancsos kacsacomb

Sült kacsacomb
Sült kacsacomb