2019. november 22., péntek • Cecília

Fűszeres sült filézett csirkecomb - mennyeien omlós

Mariann , 2019. október 24.
Mai receptünk egy istenien omlós csirkecomb, amit a hétköznapokban is könnyedén elkészíthetünk, ugyanis nem kell hozzá sok minden és hamar meg is sül. A filézett felső comb egy kicsit zsírosabb, így sütés közben nem kell sok olajat tenni hozzá.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 6 db filézett, bőr nélküli csirkecomb
 2-3 evőkanál olívaolaj
 3-4 evőkanál szójaszósz
 3 evőkanál dijoni mustár
 2 evőkanál méz
 2 evőkanál barna cukor
 2 gerezd fokhagyma
 2 teáskanál friss kakukkfű
 só, bors

Elkészítés:
A csirkecombokat mossuk meg és az esetleges nagyobb zsír darabokat vágjuk le. Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, a szójaszószt, a mézet, a mustárt, a cukrot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ebben a keverékben forgassuk meg a csirkecombokat és lefedve tegyük őket egy kis időre a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a csirkecombokat.

Végül tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig süssük, a végén pedig érdemes bekapcsolni a grill funkciót (ha van ilyen) és rápirítani. Friss salátával tálaljuk.
 
nincs még hozzászólás