0 ℃Tiszta idő
2020. június 05., péntek • Fatime

Fűszeres paradicsomsaláta

Mariann , 2020. január 27.
Mai receptünk egy könnyen és gyorsan elkészíthető paradicsomsaláta, melyet bátran fogyaszthatunk különböző sültekhez és halakhoz is. Nyáron igazán üdítő tud lenni egy ilyen saláta, de a téli hónapokban is bátran lehet fogyasztani.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kisebb lila hagyma
 3 db nagyobb paradicsom
 friss zöld fűszernövények (bazsalikom, petrezselyem, snidling, kapor)
 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
 1 evőkanál vörösborecet
 só, bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk vékonyabb csíkokra, majd tegyük egy tálba és öntsünk rá vizet. Hagyjuk állni a vízben. Közben a paradicsomokat mossuk meg és vágjuk őket fél szeletekre és tegyük őket egy tálba. Locsoljuk meg olajjal, vörösborecettel és dobjuk rájuk az apróra vágott friss fűszereket. Szórjuk meg sóval és borssal.

A hagymáról öntsük le a vizet és töröljük szárazra, majd mehet rá a salátára. Kissé keverjük össze és hagyjuk állni 10-20 percet, hogy az ízek jól összeérjenek.
 
nincs még hozzászólás