Fűszeres pácolt tarja

Mariann , 2019. május 07.
Lassan itt a grillszezon, így elővettünk egy szuper finom és omlós tarja receptet. Természetesen nem csak grillen lehet elkészíteni, hanem akár a konyhában egy serpenyőben is. Tálaljuk sült krumplival vagy káposztasalátával.


Hozzávalók:
 1 kg sertéstarja
 5 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál majoránna
 1 ág kakukkfű
 0,5 dl olaj
 só, bors

Elkészítés:
A tarját vágjuk szeletekre vagy ha megkérjük a hentest, akkor ő is elvégzi ezt helyettünk. Ha szükséges kicsit klopfoljuk ki. A páchoz az olajat keverjük össze a zúzott fokhagymákkal, a borssal, a sóval, a majorannával és a kakukkfűvel. A hússzeleteket kenjük be ezzel a páccal és tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Egy serpenyőbe tegyünk olajat vagy zsírt és süssük meg a húsok mindkét oldalát 2-2 percig, majd tegyük egy tepsire őket és öntsünk alá kevés vizet. Fedjük le és előmelegített sütőben 170 fokon süssük 45 percig. Sütés közben forgassuk meg a húsokat és néha locsoljuk meg őket nehogy kiszáradjanak.
 
1 hozzászólás

Jó szaftos husi. Nyami.