3 °Cenyhe intenzitású szitálás
2020. november 27., péntek • Virgil

Fűszeres, karamellizált pekándió

Mariann , 2020. november 20.
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető édesség, amit tévénézés vagy éppen olvasás közben falatozhatunk. Sőt, karácsonyi ajándéknak is tökéletes.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 350 g pekándió
 8 evőkanál kristálycukor
 4 evőkanál víz
 pici só, cayenne bors

Elkészítés:
Egy kisebb serpenyőbe tesszük a cukrot és a vizet, majd kevergetés nélkül hagyjuk, hogy a cukor felolvadjon. Ezután hozzáadjuk a pekándiót és addig pirítjuk, amíg aranybarna színe nem lesz. Ezután megszórjuk ízlés szerint fűszerrel, majd egy sütőpapírra borítjuk.

Szedjük szét a darabokat és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha nincs pekándió, akkor sima dióval is elkészíthetjük.

Fotó: frommybowl.com
 
1 hozzászólás

bettike • Überbrutál #1 • 6 napja és 21 órája

Ez tök szuper!