15 °C
szórványos felhőzet
2025. május 09., péntek
Gergely

Fügelekvár

2014. szeptember 25.
2.5251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy fügés recepttel jövünk, méghozzá egy nagyon ízletes, fűszeres lekvárral. Ha a hidegebb időkben valami édesre vágynánk, akkor mindenképpen készítsünk néhány üveggel ebből a receptből.


Hozzávalók:
2,5 kg füge
1,5 kg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 db citrom
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
A gyümölcsöt daraboljuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját valamint a fűszereket. Kicsit keverjük át és hagyjuk egy órát pihenni. Néha kevergessük meg az egészet.

Egy óra leteltével feltesszük főni. Kis lángon főzzük egy órán keresztül, majd botmixer segítségével pürésítjük a lekvárt. Ha elkészült a lekvár, akkor száraz üvegekbe töltjük, majd száraz dunsztba tesszük és hagyjuk kihűlni.

Süteményekhez és reggelire tökéletes a fügelekvár.
4 hozzászólás

Sandy

11 éve, 6 hónapja és 14 napja

Ezt meg kell kóstolnom, köszi a receptet!kacsintó smiley

válasz erre

Mirjam

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

Hmmm érdekes...mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

Nem is hallottam még ilyenről! mosolygó smiley

válasz erre

blondi

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

Lehet hogy meg kéne próbálni....

válasz erre