Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db burgonya
1 db alma
1 db savanyú uborka
1 doboz kukorica
2 db tojás
375 g tejföl
1 teáskanál majonéz
1 bő evőkanál mustár
1 kávéskanál cukor
Elkészítés:
Ha nem akarunk túl sokat bíbelődni a zöldségekkel, akkor érdemes fagyasztott, francia saláta keveréket vásárolni. Ha van időnk akkor a zöldségeket megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy nagy edénybe tesszük őket és felöntjük sós vízzel. Oda rakjuk főni és körülbelül fél óra alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
Majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni a zöldségeket. Addig elkészítjük a szószt. Először a két tojást keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy tálba öntjük a tejfölt és a tojás sárgáját majd jól összedolgozzuk. Beletesszük a cukrot, a majonézt és a mustárt. Ízlésünk szerint változtatjuk a hozzávalók mennyiségét.
Végül beleöntjük a kihűlt zöldségeket a szószba és összekeverjük, majd a tojásfehérjét is belevágjuk. Néhány órára a hűtőbe rakjuk.