13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Francia saláta

Mariann , 2014. április 20.
Húsvétkor rengeteg húst fogyasztunk, így ilyenkor érdemes a sültek mellé egy klasszikus francia salátát készíteni, ugyanis ezeket hamar el lehet készíteni, ráadásul könnyűek, nem nehezítik el a gyomrot és rengeteg zöldségből készül.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 db sárgarépa
 1 db fehérrépa
 1 db burgonya
 1 db alma
 1 db savanyú uborka
 1 doboz kukorica
 2 db tojás
 375 g tejföl
 1 teáskanál majonéz
 1 bő evőkanál mustár
 1 kávéskanál cukor

Elkészítés:
Ha nem akarunk túl sokat bíbelődni a zöldségekkel, akkor érdemes fagyasztott, francia saláta keveréket vásárolni. Ha van időnk akkor a zöldségeket megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy nagy edénybe tesszük őket és felöntjük sós vízzel. Oda rakjuk főni és körülbelül fél óra alatt puhára pároljuk a zöldségeket.

Majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni a zöldségeket. Addig elkészítjük a szószt. Először a két tojást keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy tálba öntjük a tejfölt és a tojás sárgáját majd jól összedolgozzuk. Beletesszük a cukrot, a majonézt és a mustárt. Ízlésünk szerint változtatjuk a hozzávalók mennyiségét.

Végül beleöntjük a kihűlt zöldségeket a szószba és összekeverjük, majd a tojásfehérjét is belevágjuk. Néhány órára a hűtőbe rakjuk.
 
4 hozzászólás

zsebibaba • Überbrutál #4 • 7 éve, 1 napja

nálunk ma pont volt. nagyon szeretem

monyó • Überbrutál #3 • 7 éve, 1 napja

Szeretem de sajnos nagyon hízlaló...

Még sosem csináltam magam a zöldséges részt egyébként.

becky • Messiás #2 • 7 éve, 1 napja

Nagyon szeretem de még sosem csináltam egyébként!

Viszont holnapra megcsinálom a pulyka mellé!

Sonci • Messiás #1 • 7 éve, 1 napja

Hú de nagyon szeretem!