12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Francia saláta

2014. április 20.
2.7351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Húsvétkor rengeteg húst fogyasztunk, így ilyenkor érdemes a sültek mellé egy klasszikus francia salátát készíteni, ugyanis ezeket hamar el lehet készíteni, ráadásul könnyűek, nem nehezítik el a gyomrot és rengeteg zöldségből készül.


Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db burgonya
1 db alma
1 db savanyú uborka
1 doboz kukorica
2 db tojás
375 g tejföl
1 teáskanál majonéz
1 bő evőkanál mustár
1 kávéskanál cukor

Elkészítés:
Ha nem akarunk túl sokat bíbelődni a zöldségekkel, akkor érdemes fagyasztott, francia saláta keveréket vásárolni. Ha van időnk akkor a zöldségeket megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy nagy edénybe tesszük őket és felöntjük sós vízzel. Oda rakjuk főni és körülbelül fél óra alatt puhára pároljuk a zöldségeket.

Majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni a zöldségeket. Addig elkészítjük a szószt. Először a két tojást keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy tálba öntjük a tejfölt és a tojás sárgáját majd jól összedolgozzuk. Beletesszük a cukrot, a majonézt és a mustárt. Ízlésünk szerint változtatjuk a hozzávalók mennyiségét.

Végül beleöntjük a kihűlt zöldségeket a szószba és összekeverjük, majd a tojásfehérjét is belevágjuk. Néhány órára a hűtőbe rakjuk.
4 hozzászólás

zsebibaba

10 éve, 9 hónapja és 17 napja

röhögő smiley nálunk ma pont volt. nagyon szeretem

válasz erre

monyó

10 éve, 9 hónapja és 18 napja

Szeretem de sajnos nagyon hízlaló...szomorú smiley

Még sosem csináltam magam a zöldséges részt egyébként.

válasz erre

becky

10 éve, 9 hónapja és 18 napja

Nagyon szeretem de még sosem csináltam egyébként!mosolygó smiley

Viszont holnapra megcsinálom a pulyka mellé!mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 9 hónapja és 18 napja

Hú de nagyon szeretem!mosolygó smiley

válasz erre