Hozzávalók:
500 g zöldborsó
30 g vaj
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
1,25 l alaplé
fél teáskanál porcukor
2 db mentaág
só, bors
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd egy nagy lábosban olvasszuk meg a vajat és dobjuk rá a hagymát. Lassú tűzön dinszteljük a hagymát, míg teljesen megpuhul. Rászórjuk ezt követően a lisztet és 1-2 percig összeforgatjuk. Ezt követően mehet bele az alaplé, a borsó, a porcukor és egészben a mentaágak.
Fedjük le és néha megkevergetve főzzük puhára a borsót. Fontos, hogy ne főzzük túl a borsót, mert elveszti szép zöld színét. Ezt követően a mentaágakat vegyük ki és turmixoljuk össze az egészet. Végül sóval és borssal ízesítjük a levest.