17 °Cenyhe eső
2020. szeptember 26., szombat • Jusztina

Francia borsóleves

Mariann , 2020. szeptember 05.
Mai receptünk egy nagyon finom és krémes francia borsóleves, amit nem nehéz elkészíteni. A francia borsóleves egy krémleves, amit a menta tesz még frissebbé.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g zöldborsó
 30 g vaj
 1 fej vöröshagyma
 1 evőkanál liszt
 1,25 l alaplé
 fél teáskanál porcukor
 2 db mentaág
 só, bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd egy nagy lábosban olvasszuk meg a vajat és dobjuk rá a hagymát. Lassú tűzön dinszteljük a hagymát, míg teljesen megpuhul. Rászórjuk ezt követően a lisztet és 1-2 percig összeforgatjuk. Ezt követően mehet bele az alaplé, a borsó, a porcukor és egészben a mentaágak.

Fedjük le és néha megkevergetve főzzük puhára a borsót. Fontos, hogy ne főzzük túl a borsót, mert elveszti szép zöld színét. Ezt követően a mentaágakat vegyük ki és turmixoljuk össze az egészet. Végül sóval és borssal ízesítjük a levest.
 
2 hozzászólás

Lolaa • Megszállott #2 • 2 hete és 5 napja

Jól hangzik nagyon.

hemberender • Hiperaktív #1 • 2 hete és 6 napja

Ez konkrétan egy krémleves.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Sóskakrémleves
Sóskakrémleves

Dinnye gazpacho
Dinnye gazpacho

Hideg tökleves
Hideg tökleves