14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Foszlós kakaós csiga

2018. december 27.
7.9001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az eredeti kakaós csiga leveles tésztából készül, de nem egyszerű leveles tésztát összedobni, így most mutatunk egy foszlós kalácstésztás kakaós csigareceptet, amit biztosan imádni fognak a gyerekek is.


Hozzávalók:
50 g élesztő
2,5 dl tej
1 evőkanál cukor
400 g liszt
2 db tojássárga
40 g vaj
40 g cukor
1 csipet só
140 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
130 g olvasztott vaj
3-4 teáskanál kakaópor

Elkészítés:
A lisztet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a puha vajat, a csipet sót, a cukrot valamint a langyos tejben elkevert élesztőt és cukrot. Az egészet jól összegyúrjuk és dagasztjuk néhány percig. Ha már szép sima és rugalmas a tészta, akkor egy órára meleg helyre tesszük, hogy megkeljen. Közben keverjük össze a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a kakaót.

Ha megkelt a tészta, akkor lisztes felületen kinyújtjuk téglalap alapkúra és megkenjük a kakaós töltelékkel. Ezután óvatosan feltekerjük és egy éles késsel 3 cm vastagon felszeleteljük a tésztát. A csigákat egy tepsire rakjuk és letakarjuk őket, majd újabb 30-40 percig hagyjuk őket megkelni. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük őket.
1 hozzászólás

becky

5 éve, 8 hónapja és 13 napja

Na én így jobban szeretem mint leveles tésztával.

válasz erre