24 °Cszórványos felhőzet
2020. augusztus 12., szerda • Zsuzsanna, Tiborc

Fóliában sült csirke

Mariann , 2014. január 15.
Általában sütőzacskóban sütöm meg a csirkét, azonban kipróbáltam egy új változatot. Fóliában omlósra és ízletesre sütöttem meg a csirkét. Ezt mindenkinek ki kell próbálnia.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g csirkemellfilé
 2 db paradicsom
 1 citrom leve
 friss tárkony
 só, bors

Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk félbe, sózzuk és borsozzuk őket. A paradicsomokat szeleteljük fel vékonyan. Minden csirkemellnek vágjunk egy akkora fóliát, amibe betudjuk őket csomagolni.

A fóliák aljába helyezzük el a paradicsom szeleteket, majd helyezzük rá a csirkéket. Egy citrom levével öntsük nyakon a húsokat, majd szórjuk meg a friss, apróra vágott tárkonnyal.

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Jól csomagoljuk be a húsokat, hogy sehol ne tudjon kiszökni a pára. Rakjuk a kis csomagokat egy tepsibe, majd körülbelül 20 percig süssük. Párolt rizzsel vagy zöldségekkel tálaljuk.
 
5 hozzászólás

Gizus • Überbrutál #5 • 7 éve, 1 hónapja és 20 napja

Én tokány helyett petrezselymet szoktam használni úgy is finom

csillucs • Nagymester #4 • 7 éve, 1 hónapja és 21 napja

ez egy nagyon jó kis recept hévégén megcsinálom

Natasha • Überbrutál #3 • 7 éve, 1 hónapja és 21 napja

Fóliában még én sem sütöttem húst

Móni • Überbrutál #2 • 7 éve, 1 hónapja és 21 napja

Így még nem ízesítettem, jól hangzik kipróbálom!

Sonci • Messiás #1 • 7 éve, 1 hónapja és 21 napja

Nincs is ennél jobb verzió. Így a legfinomabb.