Fokhagymás-paprikás sertéstarja

Mariann , 2019. szeptember 22.
Mai receptünk egy nagyon ízletes, omlós tarja étel, amit elkészíthetünk akár a hétköznapokban is a családnak. A különböző fűszerek teszik ellenállhatatlanná az ételt, rizzsel tálalva pedig tökéletes ebédre.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g sertéstarja
 3 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál olaj
 1,5 evőkanál paprikakrém
 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
 1 teáskanál fűszerpaprika
 só, bors ízlés szerint
 1 dl víz

Elkészítés:
A húst szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra, ha egyben vásároljuk meg a tarját, de érdemes már eleve szeletelt húst venni. Először megsózzuk és megborsozzuk a hússzeletek mindkét oldalát, majd egy tűzálló tálba tesszük. A fokhagymát zúzzuk össze, adjunk hozzá kevés sót, majd apránként mehet hozzá az olaj is, amit addig keverünk, amíg majonézes állagot nem kapunk.

Ezt a krémet elkeverjük a paprikakrémmel, a fűszerpaprikával és a vízzel. A mártást ráöntjük a húsra, lefedjük és mehet be a 180 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül egy óráig sütjük, végül levesszük a fóliát és picit rápirítunk a húsra.
 
1 hozzászólás

Móni • Überbrutál #1 • 2 hónapja,

Jónak hangzik.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.