27 ℃Tiszta idő
2017. augusztus 24., csütörtök • Bertalan

Fokhagymás-bazsalikomos grillezett csirke

Mariann , 2017. június 09.
Ha hétvége, akkor jöhet egy kis grillezés is, hiszen az idő továbbra is csodás. Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz fokhagymás, bazsalikomos pácot a csirkemellnek, amit utána már csak a grillen kell elkészítened.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg csirkemell
 1 csésze friss bazsalikom
 6 gerezd fokhagyma
 1/4 csésze olívaolaj
 1/2 teáskanál só
 1 teáskanál bors

Elkészítés:
A húst mossuk meg, ha kicsit vastagnak találjuk, akkor érdemes őket vékonyabb szeletekre vágni. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a sót és a borsot. Ebbe a páclébe tegyük bele a húst és hagyjuk állni néhány órát vagy egy éjszakát.

Ezután faszénen vagy grill serpenyőn süssük meg a hússzeleteket és már tálalhatjuk is friss zöldséggel vagy más körettel.
 
3 hozzászólás

monyó • Überbrutál #3 • 2 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nagyon szeretjük a fokhagymás húsokat.

blondi • Überbrutál #2 • 2 hónapja, 2 hete és 5 napja

jó ez a pác recept

zitucska • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Amin fokhagyma van az nem lehet rossz.