18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Fokhagymás sült oldalas

2013. december 18.
4.7911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ismét egy nagyon egyszerű és nagyon finom receptet hoztam Nektek ami nem más, mint a fokhagymás sült oldalas, melyhez csak 4 hozzávaló kell és bármilyen főzelékhez ehetjük.


Hozzávalók:
1 kg oldalas

bors
7-8 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Ha nem kértük meg a hentest, hogy darabolja szét nekünk az oldalast, akkor otthon a csontok között egy éles késsel vágjuk szét a húsunkat. Ezután alaposan sózzuk és borsozzuk be őket. Pakoljuk egy tepsibe a fűszerezett húsokat.

A fokhagyma gerezdeket vagy félbe vágva dobáljuk a hús mellé, vagy vágjuk össze őket apró darabokra és szórjuk rá az oldalasra. 200 fokon körülbelül 45 percig sütjük a húst, egyszer megfordítva mindet, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.

Előveszünk egy alufóliát, lefedjük vele a megpirult húsokat, majd 190 fokra visszatekerjük a sütőt és további 1 órára visszarakjuk a tepsit, hogy omlósra tudjanak sülni a húsaink.

Ha kész, már tálalhatjuk is rizzsel vagy krumplipürével, de borsófőzelék mellé is tökéletes.
6 hozzászólás

Hampster

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

A bűnözés csúcsa!mosolygó smiley De nagyon szeretem! Borsófőzelék mellé csinálok leginkább.

válasz erre

Móni

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

Egész család nagyon szereti, mindannyian!

válasz erre

Minoni

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

Ez maga a fertő!!!!! Imádom!mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

én étteremben ettem már és nagyon ízlett, nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű elkészíteni mosolygó smiley

válasz erre

marco

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

Főzelék nélkül, kis csípős valamivel a kedvenceim egyike!mosolygó smiley

válasz erre

Gizus

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

nagyon szeretjük a sült oldalast! mosolygó smiley én mondjuk kicsit másképpen készítem el

válasz erre