Fokhagymás stangli

Mariann , 2019. július 12.
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető sós péksütemény, amit akár reggelire is fogyaszthatunk, de a munkába vagy a suliba ismagunkkal vihetjük. Nagyon finom és bátranlehet tetszés szerint is formázni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 10 g friss élesztő
 275 ml víz
 500 g finomliszt
 10 g só
 25 g vaj
 3 evőkanál olvasztott vaj
 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel 135 ml vízzel és 150 g liszttel, nagyjából fél órát adjunk neki. Ezt követően hozzákeverhetjük a többi lisztet, sót és a kissé megolvasztott vajat. Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, addig dagasztjuk, míg teljesen elválik a tészta az edény falától. Ezután letakarjuk és hagyjuk kelni 20-25 percig. Közben a fokhagymát zúzzuk bele az olvasztott vajba.

Ha a tészta megkelt, akkor kör alakúra nyújtjuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. A háromszögeket megkenjük a fokhagymás vajjal, majd szorosan feltekerjük mindegyiket és stangli formákat készítünk. Tepsire rakjuk őket és hagyjuk fél órát kelni. Ezután megkenjük vízzel, tehetünk még rá durva szemű sót és előmelegített sütőben 250 fokon 10 percig sütjük, majd levesszük 200 fokra és újabb 15 percig sütjük.
 
1 hozzászólás

krisztike • Überbrutál #1 • 4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Fokhagymás dolgokat nagyon szeretem.