27 ℃Tiszta idő
2017. augusztus 24., csütörtök • Bertalan

Fokhagymás pak choi

Mariann , 2017. június 15.
Manapság egyre több helyen lehet kapni pak choi-t, mely a kínai kel egyik fajtája. Háromszor annyi fehérjét tartalmaz, mint a fejes káposzta, emellett rengeteg C-vitamint, ásványi sót és karotint is tartalmaz. Íze nagyon hasonlít a fejes káposztáéra.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2-3 db pak choi
 1 evőkanál olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 db mogyoróhagyma
 1 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:
A pak choit mossuk meg, majd vágjuk negyedekre. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ezután mehet bele a pak choi is valamint a szójaszósz. Két evőkanál vizet is tegyünk a zöldség alá és lefedve pároljuk.

Végül rázzuk össze az egészet jól és süssük 2-3 percig, majd tálalhatjuk is. Húsok mellé kiváló, de salátákba is tehetjük.
 
2 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #2 • 2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Levesben már ettem. Nagyon finom.

Sandy • Messiás #1 • 2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Már láttam több helyen én is, de még sosem ettem. Kíváncsi vagyok rá.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.