30 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Fokhagymás libacomb

2015. november 21.
2.7033
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár Márton nap már elmúlt, mi mégis egy könnyű libás receptet mutatunk. A fokhagymás libacomb egy finoman omlós húsétel, ami biztosan elnyeri mindenki tetszését. Próbáld ki Te is!


Hozzávalók:
4 db libacomb
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
olívaolaj
majoránna
só, bors

Elkészítés:
Első lépésként a megmosott libacombokat fűszerezzük be a sóval, a borssal és a majoránnával. Ezt követően hirtelen süssük meg őket kevés olajon. Ha már megpirultak a combok, akkor tegyük félre őket.

Ugyan ebben a serpenyőben az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát megpároljuk. Ha kész, visszatesszük a combokat a serpenyőbe, majd melléöntjük a paradicsompürét és egy kevés vizet. Lefedve addig pároljuk, míg a hús puha nem lesz.

Végül még egy kicsit pirítjuk a külső részét, hogy az finom ropogós legyen. Párolt káposztával és burgonyával tálalva isteni.
4 hozzászólás

Kunoichi

10 éve, 3 hónapja és 9 napja

És tálalva mellette az elengedhetetlen párolt lila káposzta mosolygó smiley

válasz erre

hemberender

10 éve, 4 hónapja és 10 napja

Bármikor jöhet egy adaggal! Akár most is Fallout előtt röhögő smiley

válasz erre

Mirjam

10 éve, 4 hónapja és 11 napja

Fokhagymásan még nem ettem.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 4 hónapja és 11 napja

De imádom a libát és de régen is ettem mosolygó smiley

válasz erre