8 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Fokhagymás csicsókapüré

2018. március 12.
7.4641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Diéta vagy egészséges életmód választása esetén érdemes lemondani a sima krumpliról és helyett rostban gazdag zöldséget választani. Ilyen például a csicsóka is, melyből isteni pürét készíthetünk.


Hozzávalók:
1 kg csicsóka
2 dl tej
1 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma


Elkészítés:
A csicsókákat pucoljuk meg, majd mossuk át és vágjuk kisebb kockákra, hogy gyorsabban megpuhuljanak. Tegyük egy lábosba, öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi és tegyük fel főni. Ha már kezd forrni, akkor sózzuk meg. Fedő alatt 15-20 perc alatt főzzük puhára.

Ezután szűrjük át és egy krumplinyomóval pürésítsük. Keverjük hozzá a vajat, a tejet és a zúzott fokhagymát. Érdemes picit sózni még és alaposan összekeverni az egészet.
2 hozzászólás

Mirjam

6 éve, 7 hónapja és 14 napja

Csicsókával nem nagyon találkoztam még.

válasz erre

Minoni

6 éve, 7 hónapja és 14 napja

A csicsóka nem egy szokványos zöldség.

válasz erre