Fokhagymás csicsókapüré

Mariann , 2018. március 12.
Diéta vagy egészséges életmód választása esetén érdemes lemondani a sima krumpliról és helyett rostban gazdag zöldséget választani. Ilyen például a csicsóka is, melyből isteni pürét készíthetünk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg csicsóka
 2 dl tej
 1 evőkanál vaj
 3 gerezd fokhagyma
 

Elkészítés:
A csicsókákat pucoljuk meg, majd mossuk át és vágjuk kisebb kockákra, hogy gyorsabban megpuhuljanak. Tegyük egy lábosba, öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi és tegyük fel főni. Ha már kezd forrni, akkor sózzuk meg. Fedő alatt 15-20 perc alatt főzzük puhára.

Ezután szűrjük át és egy krumplinyomóval pürésítsük. Keverjük hozzá a vajat, a tejet és a zúzott fokhagymát. Érdemes picit sózni még és alaposan összekeverni az egészet.
 
2 hozzászólás

Mirjam • Messiás #2 • 9 hónapja, 3 hete és 4 napja

Csicsókával nem nagyon találkoztam még.

Minoni • Polihisztor #1 • 9 hónapja, 3 hete és 4 napja

A csicsóka nem egy szokványos zöldség.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Parmezános gombaköret
Parmezános gombaköret