2019. január 17., csütörtök • Antal, Antónia

Fokhagymás burgonyakrémleves

Mariann , 2018. november 05.
Ősszel a krémleveseket valahogy jobban kívánja az ember, ezért ma megmutatjuk hogyan készíthetsz isteni finom fokhagymás burgonyakrémlevest. Ősszel rengeteg az újburgonya, ilyenkor érdemes belőle levest készíteni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 800 g krumpli
 1 fej vöröshagyma
 2 nagy gerezd fokhagyma
 2 evőkanál olaj
 1 teáskanál só
 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
 fél leveskocka
 1 dl főzőkrém

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, a hagymát pedig apróra. Kevés olajon kezdjük el megpárolni a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Ha megpárolódtak, akkor mehet rá a krumpli, amit pár percig a hagymával együtt pirítunk és után felöntjük az egészet vízzel. Beleszórjuk a fűszereket és a leveskockát.

Egészen addig főzzük, amíg minden megpuhul. Ezután botmixerrel krémes állagúra pürésítjük a levest. Végül beleöntjük a tejszínt és ismét forralunk a levesen egyet. Ropogós bacon szalonnával vagy kenyérkockákkal tálaljuk.
 
1 hozzászólás

moni1294 • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Burgonya nagyon jó mert olcsó és olcsó kaját lehet belőle csinálni.