Fokhagymás burgonyakrémleves

Mariann , 2018. november 05.
Ősszel a krémleveseket valahogy jobban kívánja az ember, ezért ma megmutatjuk hogyan készíthetsz isteni finom fokhagymás burgonyakrémlevest. Ősszel rengeteg az újburgonya, ilyenkor érdemes belőle levest készíteni.


Hozzávalók:
 800 g krumpli
 1 fej vöröshagyma
 2 nagy gerezd fokhagyma
 2 evőkanál olaj
 1 teáskanál só
 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
 fél leveskocka
 1 dl főzőkrém

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, a hagymát pedig apróra. Kevés olajon kezdjük el megpárolni a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Ha megpárolódtak, akkor mehet rá a krumpli, amit pár percig a hagymával együtt pirítunk és után felöntjük az egészet vízzel. Beleszórjuk a fűszereket és a leveskockát.

Egészen addig főzzük, amíg minden megpuhul. Ezután botmixerrel krémes állagúra pürésítjük a levest. Végül beleöntjük a tejszínt és ismét forralunk a levesen egyet. Ropogós bacon szalonnával vagy kenyérkockákkal tálaljuk.
 
1 hozzászólás

moni1294 • Überbrutál #1 • 1 hete és 1 napja

Burgonya nagyon jó mert olcsó és olcsó kaját lehet belőle csinálni.